Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Technische vereisten voor Q-interactive

Technische vereisten iPads

Voor Q-interactive heeft u twee Apple iPads nodig die via Bluetooth met elkaar verbinding moeten kunnen maken. In de tabel op deze pagina ziet u welke modellen gebruikt kunnen worden voor de Testleider-iPad (Practitioner Device) en Cliënt-iPad (Client Device). 

Let op: Sinds september 2018 zijn wij gestopt met de ondersteuning voor iPad 2, iPad 3 en iPad Mini en sinds september 2019 (vanaf de lancering van het nieuwe besturingssysteem iPadOS 13.1) met de ondersteuning voor iPad 4. Wij raden aan om vervanging van iPads tijdig te plannen.

Tips voor de aanschaf van iPads

Waar kan ik iPads aanschaffen?
U kunt de iPads aanschaffen via een webshop of winkel bij u in de buurt waar Apple-producten worden verkocht.


Welk model kies ik?
Er zijn op dit moment verschillende soorten iPads beschikbaar: iPad, iPad Mini, iPad Pro en iPad Air. Voor Q-interactive geldt dat deze allemaal gebruikt kunnen worden als testleider-iPad. Echter voor de cliënt-iPad geldt dat alleen iPads met een normale schermgrootte geschikt zijn. In het huidige aanbod van Apple is dat alleen de gewone iPad.
Wanneer u nieuwe apparaten aanschaft raden wij u aan het meest recente model te kiezen. Dit zorgt voor de beste ervaring en de langste levensduur.


Handigheidje voor het kiezen van de kleur
iPads zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Omdat er bij Q-interactive gewerkt wordt met een testleider-iPad en een cliënt-iPad is het handig om twee verschillende kleuren (zwart en wit) iPads te kiezen zodat u ze makkelijk uit elkaar kunt houden. Heeft u twee identieke iPads? Dan zou u bijvoorbeeld twee verschillende soorten hoezen of stickers kunnen gebruiken om de iPads uit elkaar te houden.


Bescherming
Wij raden aan goede degelijke hoezen te gebruiken om de iPads te beschermen. Tijdens de testafname ligt de cliënt-iPad altijd plat op tafel voor de cliënt. Voor deze iPad hoeft de hoes dus geen standaard te hebben. Voor de testleider-iPad daarentegen is het wel handig als de iPad in een bepaalde hoek gezet kan worden zodat de cliënt niet mee kan kijken op het scherm.
Een hoes met toetsenbord is niet nodig. Tijdens de testafname kan geen gebruik worden gemaakt van een toetsenbord. Dit omdat uit onderzoek is gebleken dat dit de client teveel afleid. 


Wifi
Voor Q-interactive moeten de iPads toegang tot internet hebben. Dit om de app te kunnen updaten maar ook om testafnames te kunnen synchroniseren. Toegang tot internet kan via een wifi-netwerk. Er zijn ook iPads die ook de mogelijkheid bieden voor toegang tot internet via een mobiel netwerk, dit noemt men cellular. Een iPad met cellular is niet nodig voor het gebruik van Q-interactive als er een wifi-netwerk beschikbaar is.


Capaciteit
Voor gebruik van Q-interactive raden we een opslagcapaciteit van minimaal 16GB aan. Testafnames (inclusief audio-opnames) worden lokaal opgeslagen op de iPad. Echter is de iPad bij Q-interactive niet bedoeld als plek waar afnamegegevens altijd blijven opgeslagen. Als een afname helemaal is afgerond en u weet zeker dat u niks meer wilt wijzigen dan kunt u de afname verwijderen van de iPad waardoor er weer opslagruimte vrij komt. Afnamegegevens zullen wel altijd bewaard worden in de online beheeromgeving van Q-interactive, hier kan alleen niks meer aangepast worden qua scores en leeftijd van de cliënt. Als u de iPad ook voor andere doeleinden dan Q-interactive gebruikt dan zou meer opslagcapaciteit eventueel wenselijk kunnen zijn.


Twee verschillende iPads
Heeft u zelf al een iPad en wilt u er een extra aanschaffen, dan maakt het niet uit of deze modellen exact dezelfde zijn. Als de iPads worden ondersteund door Q-interactive, dan werken deze goed samen.

Heeft u vragen over de vereisten van de iPad?

Dan staan we u graag te woord via onze klantenservice.

top