Wat u nodig heeft om Q-interactive te kunnen gebruiken

Hieronder vindt u de technische vereisten voor een optimale Q-interactive ervaring. Let op dat Pearson geen hardware levert; hardware dient u los van uw Q-interactive licentie aan te schaffen.


Browservereisten:

In de onderstaande tabel ziet u een lijst met veelgebruikte internetbrowsers die gebruikt kunnen worden voor Q-interactive Central.


helloq browser compatibility


Tabletvereisten:

Voor Q-interactive heeft u twee Apple iPads nodig die via Bluetooth met elkaar verbinding moeten kunnen maken. In onderstaande tabel ziet u welke modellen gebruikt kunnen worden voor de Testleider-iPad (Practitioner Device) en Cliënt-iPad (Client Device). Deze iPads moeten gebruik maken van het besturingssysteem iOS 9 of hoger, minimaal 16 GB opslagruimte hebben en toegang hebben tot het internet via wifi of een mobiel netwerk.

Let op: September 2018 zijn wij gestopt met de ondersteuning voor iPad 2, iPad 3 en iPad Mini. Wanneer Apple iOS 13 uitbrengt, waarschijnlijk in het najaar van 2019, zal de iPad 4 ook niet meer ondersteund worden door Q-interactive. U kunt de iPad 4 tot die tijd blijven gebruiken, echter raden wij u aan om vervanging tijdig te plannen. Kijk hier voor meer informatie over het recycelen van oude Apple apparaten en ontvang eventueel tegoed voor het aanschaffen van nieuwe iPads.

helloqipadtabel


* Wanneer u nieuwe apparaten aanschaft raden wij u aan het meest recente model te kiezen. Dit zorgt voor de beste ervaring en de langste levensduur.
** “Not supported” omdat de psychometrische effecten van het tonen van stimuli op een groter of kleiner scherm niet bekend zijn.


Waar aanschaffen:

U kunt de iPads aanschaffen via een webshop of winkel bij u in de buurt waar Apple-producten worden verkocht.


Accessories

  • Een stylus waarmee de testleider aantekeningen kan maken en antwoorden kan registreren

  • Twee antireflectiehoezen om de schitteringen van binnenverlichting te beperken

  • Twee degelijke hoezen om de iPads te beschermen