De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

Positieve en oplossingsgerichte psychologie

Over positieve en oplossingsgerichte psychologie

De positieve- en oplossingsgerichte psychologie is een relatief jonge stroming binnen de psychologie en richt zich op de positieve ervaringen en competenties van mensen. Bovendien gaat het binnen deze stroming minder over het analyseren van een probleem, maar meer over het vinden van een oplossing voor het probleem.

Bij Pearson vind je boeken die verschillende onderwerpen vanuit deze stroming benaderen. Denk bijvoorbeeld aan het boek Positieve Cognitieve Gedragstherapie van Fredrike Bannink, waarin zij laat zien hoe de focus in de klassieke cognitieve gedragstherapie gelegd kan worden op het bouwen aan succes in plaats van de reductie van distress.

Wil je praktische handvatten om op het oplossingsgerichte spoort te geraken en te blijven? Ook dan ben je bij Pearson aan het juiste adres! Kijk eens bij de boeken met titels als ‘101 Oplossingsgerichte vragen voor....’. Deze boeken zijn geschikt voor alle professionals die geinteresseerd zijn in de positieve- en oplossingsgerichte psychologie.

Gerelateerde onderwerpen Positieve en oplossingsgerichte psychologie


Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.