Motivatie

Over motivatie

Dit samenspel van aangeboren en aangeleerde eigenschappen drijft een mens tot handelen. Motivatie is een belangrijk onderwerp voor meerdere beroepsgroepen, zoals psychologen, begeleiders, leerkrachten, logopedisten en therapeuten. Het stimuleren van zowel intrinsieke als extrinsieke motivatie vormt een voorwaarde voor behandeling . Hiermee worden de aangeboren psychologische basisbehoeften (autonomie, verbondenheid en competentie) bevredigd en frustratie vermeden.

Ben je op zoek naar een instrument om prestatiemotivatie, faalangst en sociale wenselijkheid te meten? Pearson heeft hiervoor de Prestatie Motivatie Test (PMT) voor adolescenten (vanaf 16 jaar) of volwassenen, en de PMT-K-2 voor kinderen (groep 7/8 BO en klas 1 tot en met 3 VO). Volg ook de gratis webinar Een nieuwe koers voor handvatten rondom interventie om leerlingen beter te helpen.

Gerelateerde onderwerpen Motivatie

adhd hoogbegaafde kinderen PMT-K-2 Schoolvaardigheden

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.