Dyslexie

Over dyslexie

Bij deze specifieke leerstoornis is er sprake van hardnekkige problemen op het gebied van lezen of spellen. Dyslexie gaat vaak samen met ASS, AD(H)D of angststoornissen. Zijn de problemen didactisch resistent en ontbreken er alternatieve verklaringen voor, dan kan men spreken van dyslexie. Een psycholoog of orthopedagoog kan met behulp van een psychodiagnostisch onderzoek de diagnose vaststellen.

Werk je in het onderwijs en ben je op zoek naar een snelle screening op dyslexie? Bij Pearson vind je de Dyslexie Screening Test (DST-NL). Ook word je met onze 1-daagse training wegwijs gemaakt in en ontvang je meer achtergrondinformatie over de test. Perfect voor onderwijzers, remedial teachers en logopedisten.

Snel de technische leesvaardigheid in kaart brengen doe je natuurlijk met de Klepel-R of de Eén-Minuut-Test (EMT). Tijdig eventuele lees- en spellingsproblemen signaleren doe je door onder andere het fonemisch bewustzijn te meten. Met de Fonemische Analyse Test (FAT-R) toets je 2 belangrijke fonologische voorspellers.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.