Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Depressie

Depression_image_928_x_224_2

Zo brengen we depressie aan het licht.

Een mindere dag kennen we allemaal. Hevige neerslachtigheid die voor langere periode aanhoudt, met symptomen als verlies van eetlust, energie en interesse in de omgeving, onderscheidt een ‘gewone’ sombere periode van een depressie. Hoewel lang niet altijd mogelijk, is voorkomen ook in dit geval beter dan genezen. Op deze pagina vind je actuele kennis en een selectie van de meest gebruikte instrumenten die professionals ondersteunen bij diagnostiek en behandeling bij (vermoedens van) depressie.


Webinar – Het herkennen en voorkomen van een depressie


Factsheet: Depressie en Angst

In Nederland heeft 28% van de volwassenen ooit in het leven een stemmingsstoornis gehad en 29% heeft ooit een angststoornis gehad. In deze factsheet lees je meer over deze cijfers en de risico's voor de gezondheid en lees je daarna meer over onze producten die helpen bij vroegtijdige signalering.


img

BDI-2-NL-R, Meet de ernst van depressie bij volwassenen

Depressieve stoornissen komen steeds vaker voor. Voor de preventie en behandeling van depressiestoornissen is het belangrijk om de symptomen ervan tijdig te signaleren. De BDI-II-NL is een zelfrapportagevragenlijst die ingezet kan worden bij cliënten vanaf 13 jaar, om snel de ernst van een depressie in kaart te brengen. Om die reden is het belangrijk om tijdig te screenen op depressieve symptomen en om de ernst ervan in kaart te brengen.
img

BDI-FS-NL, Verkorte versie van de BDI-2-NL-R

Met de BDI-FS-NL kan nog sneller gescreend worden op de ernst van depressie bij adolescenten en volwassenen vanaf 13 jaar. Het is een zelfrapportagevragenlijst bestaande uit 7 items.
img

BYI-2-NL, Meet depressieve symptomen bij kinderen en jongeren

Ook onder jongeren komen depressieve stoornissen en somberheid steeds vaker voor. Om bij kinderen en jongeren (7-18 jaar) snel een beeld te krijgen van depressieve symptomen kan de BYI-2-NL worden ingezet. De BYI-2-NL meet daarnaast ook angst, zelfbeeld, boosheid en verstorend gedrag.
img

BSI & BSI 18, Meet veelvoorkomende psychische klachten bij volwassenen

Angst- en depressieve stoornissen treden vaak samen op. Met de BSI kun je symptomen van deze en andere stoornissen tegelijkertijd in kaart brengen. Er is ook een verkorte versie, de BSI-18, welke screent op angstklachten, depressieve klachten en lichamelijke klachten.
img

MMPI-3-NL, coming soon

Geeft een volledig beeld van persoonlijkheid en psychopathologie. Momenteel is de MMPI-3 volop in ontwikkeling. De MMPI-3 is de opvolger van de MMPI-2-RF en sluit nog beter aan op moderne inzichten over psychopathologie.
Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top