Help je ons verder bij de ontwikkeling van de Bayley-4-NL?

Depressie

Over depressie

Men heeft het over een depressie als er sprake is van hevige neerslachtigheid met symptomen als verlies van eetlust, energie en interesse in de omgeving. Wat een depressie onderscheid van een 'gewone' sombere periode, is dat de symptomen zodanig ernstig zijn dat zij het dagelijks leven beïnvloeden en dat zij voor een langere tijd aanhouden.

U kunt symptomen van depressie onderzoeken bij kinderen en jongeren met de Beck Youth Inventories (BYI-2-NL, 7 t/m 18 jaar). De BYI-2-NL bestaat uit vijf korte vragenlijsten die angst, boosheid, depressie, verstorend gedrag en zelfbeeld in kaart brengen. De vragenlijsten kunnen los of samen afgenomen worden.

Voor adolesenten (vanaf 13 jaar) en volwassen kan de Beck Depression Inventory Second edition Nederlandse versie - Herziene editie (BDI-II-NL-R) en de Beck Depression Inventory Fastscreen Nederlandse versie (BDI-FS-NL) worden ingezet.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.