Depressie

Over depressie

Men heeft het over een depressie als er sprake is van hevige neerslachtigheid met symptomen als verlies van eetlust, energie en interesse in de omgeving. Daarbij tast de somberheid het dagelijks functioneren aan. Er bestaan verschillende vormen van depressie, bijvoorbeeld winter- of zwangerschapsdepressie. Ook de ernst kan uiteenlopen, van lichte, matige en ernstige depressie tot persisterende depressieve stoornis (dysthymie).

Pearson heeft een goed alternatief voor de Nederlandse versie van de Child Depression Inventory (CDI), namelijk de BYI-2-NL. In deze Beck Youth Inventories vind je screeningsinstrumenten voor kinderen en jongeren (7 tot en met 18 jaar), rondom de gebieden angst, boosheid, depressie, verstorend gedrag en zelfbeeld. Deze 5, korte vragenlijsten kunnen los of samen afgenomen worden.

Voor adolesenten (vanaf 13 jaar) en volwassen beschikt Pearson over de Beck Depression Inventory Second edition Nederlandse versie - Herziene editie (BDI-II-NL-R) en de Beck Depression Inventory Fastscreen Nederlandse versie (BDI-FS-NL).

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.