Solidariteit met de Oekraïense bevolking. Tests beschikbaar in het Oekraïens en Russisch Lees meer.
Wij nodigen je graag uit voor het WPPSI-IV-NL event!In september breidt de Wechsler familie zich uit! Daarom organiseren we op woensdag 28 oktober een digitaal lanceringsevent voor WPPSI-IV-NL. Deze online bijeenkomst van een dagdeel bestaat uit verschillende live presentaties, gehouden door experts en deskundigen op het gebied van testontwikkeling, toepassing & interpretatie.

Tijdens het event komt er een breed scala aan onderwerpen aan bod. Dr. Petra Hurks was als expert betrokken bij de Nederlandstalige bewerking van de WPPSI-IV-NL en zal vertellen over het verschil met de WPPSI-III-NL, de theoretische achtergrond en de meetpretentie. Onze Senior Product Developer Joelle Dek zal vertellen over de Nederlandstalige bewerking, de normering en het onderzoek naar betrouwbaarheid en validiteit. Daarna zal Dr. Selma Ruiter bespreken hoe de WPPSI-IV-NL een toevoeging vormt aan het diagnostisch proces en in het verlengde hiervan zal voor beide leeftijdsgroepen een casus besproken worden.

Deelname aan het event is kosteloos! Meld je aan via onderstaand formulier zodat je op de hoogte wordt gehouden van de exacte datum en tijd.

Aanmelden

Dit event is reeds geweest. Aanmelden is daarom niet meer beschikbaar. Wanneer het event teruggekeken kan worden, wordt dat op deze pagina vermeld.Het programma

Datum: woensdag 28 oktober

13.00 – 13.15 uur: Kick-off
Een korte introductie door de dagvoorzitter

13.15 – 14.00 uur: De theoretische achtergrond van de WPPSI-IV-NL
Dr. Petra Hurks bespreekt de meetpretentie van de test in het kader van een ontwikkelingsperspectief van jonge kinderen. Hierbij wordt tevens ingegaan op de revisiedoelen van het instrument en de verschillen met de WPPSI-III-NL.

14.00 – 14.15 uur: Vragenvuur
Dr. Petra Hurks en Senior Product Developer Joelle Dek beantwoorden alle vragen die u tot nu toe heeft.

14.15 – 14.45 uur: WPPSI-IV-NL de normering, betrouwbaarheid en validiteit
Senior Product Developer Joelle Dek aan het woord over de vertaling/bewerking van de Nederlandse testversie, betekenis en gebruik van de meetfout, het gebruik van de test bij klinische groepen en voorspellende waarde.

14.45 – 15.45 uur: De WPPSI-IV-NL in praktijk
Dr. Selma Ruiter vertelt op welke manier de WPPSI-IV-NL een toevoeging is aan het diagnostisch proces en bespreekt twee casussen van kinderen uit de leeftijdsgroep 2:6-3:11 en 4:0-6:11.

15.45 – 16.00 uur: Vragenvuur 2.0
Q&A met Dr. Selma Ruiter over de WPPSI-IV-NL in de praktijk

16.00 uur: Tot slot
Afsluiting door de dagvoorzitterCertificaat

Het WPPSI lanceringsevent is niet geaccrediteerd, maar wij bieden wel de mogelijkheid om een certificaat van deelname te ontvangen. Wil je een certificaat ontvangen, dan kun je binnen een week na afloop van het evenement een e-mail sturen naar info@pearsonacademy.nl met als onderwerp "Certificaat WPPSI event".