Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

TOS: van diagnostiek naar participatie

Beschrijving

Isolde slaat in haar sessie een brug tussen de logopedische testresultaten en het functioneren van kinderen met TOS thuis en op school. Welke gevolgen heeft TOS voor het dagelijks leven? Besproken wordt hoe de communicatieve redzaamheid (CR) in kaart kan worden gebracht. Daarnaast zal Isolde bespreken op welke manier de CR verwerkt kan worden in behandeldoelen en waarom dit belangrijk is.

Biografie: Isolde is logopedist bij Kentalis. Zij werkt als ambulant begeleider, is lid van de Commissie voor Leerlingenzorg en maakt deel uit van de Kerngroep TOS van Kentalis Onderwijs. Daarnaast werkt zij bij het Spraak-Taal-Ambulatorium van Kentalis Zorg in Enschede. Isolde is een van de auteurs van het boek Taaldiagnostiek bij kinderen (2021). Zij schreef het hoofdstuk ‘Leerlingen met TOS ondersteunen in het onderwijs’. Isolde heeft werkervaring opgedaan bij diverse audiologische centra, in de vroegbehandeling en naschoolse groepsbehandeling (IGT) en was betrokken bij het SpraakSaam-project voor jongvolwassenen met een TOS.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top