De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen
Oekraiense_banner_1584x396px

Samen staan we sterk

Vanwege de aanhoudende tragische situatie in Oekraïne, blijft Pearson Clinical Assessment samen staan als één met het Oekraïense volk. Omdat vluchtelingen zijn aangekomen in verschillende landen in Europa, hebben we samen met partner Giunti en collega's van het Oekraïense kantoor gewerkt aan het beschikbaar maken van pyschologische meetinstrumenten in het Oekraïens en Russisch.

Onze meetinstrumenten geven een eerste indruk en een globaal beeld van de psychische gezondheid. Denk hierbij aan algemene psychische klachten, depressie en angst. Om cliënten die de Nederlandse taal niet machtig zijn bij te kunnen staan stellen wij Oekraïense en Russische vertalingen van onze meest gebruikte vragenlijsten (tijdelijk) gratis beschikbaar. U vindt ze onderstaand.

BDI-II_2_352x198

De Beck Depression Inventory® (BDI-2), is een korte zelfrapportagevragenlijst die is ontworpen om de ernst van symptomen van depressie te meten.

Leeftijd: 13-80 jaar

BAI_352x198

De Beck Anxiety Inventory® (BAI), is een korte zelfrapportagevragenlijst voor het meten van de ernst en het niveau van angst.

Leeftijd: 17-80 jaar

BYI-2_352x198

De Beck Youth Inventories Second Edition (BYI-2), gebruikt vijf zelfrapportagevragenlijsten om symptomen van depressie, angst, woede, storend gedrag en zelfbeeld bij kinderen en adolescenten te beoordelen.

Leeftijd: 7-18 jaar

BSI_352x198

De Brief Symptom Inventory® (BSI), biedt patiëntgerapporteerde gegevens ter ondersteuning van klinische besluitvorming bij intake en tijdens de behandeling in meerdere settings.

Leeftijd: 13 jaar en ouder

Geïnteresseerd in het gebruik van een van de bovenstaande tests in het Oekraïens of Russisch? Vraag ze via dit formulier gratis aan.

Om meer te weten te komen over patiënten die de Nederlandse taal niet machtig zijn, is de inzet van psychologische meetinstrumenten in hun eigen taal aan te raden. Lees wel de gebruikershandleiding voordat u aan de slag gaat met de vertalingen. In deze handleiding vindt u informatie over de door ons aangeboden meetinstrumenten, het gebruik van de vertaalde vragenlijsten en adviezen voor de interpretatie van resultaten.