Solidariteit met de Oekraïense bevolking. Tests beschikbaar in het Oekraïens en Russisch Lees meer.

SGZ / SMZ

SGZ | Storend Gedragsschaal voor Verstandelijk Gehandicapten
SMZ | Schaal voor Motoriek bij Verstandelijk Gehandicapten

Let op, de SGZ/SMZ wordt per 1 juli 2022 gestaakt. Tot deze tijd kunt u nog antwoordformulieren bestellen, zolang de voorraad strekt. Als alternatief verwijzen we u naar de Vineland-3-NL.

D.W. Kraijer & G.N. Kema
X

Specificaties

Kwalificatieniveau i B
Doelgroep Both
Leeftijd 4-12 jaar (Basisschool), 12+ jaar (Jongeren/Adolescenten), 18+ jaar (Volwassenen)
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Productline Emotional Health and Well Being
Uitvoer type Manual
Toepassingsgebied Verstandelijke Beperking

Let op: Dit testmateriaal bevat elementen die niet meer actueel of niet volledig representatief zijn, zoals ouderwetse afbeeldingen, uitdrukkingen of taalgebruik. Wij vragen u als testgebruiker om hiermee rekening te houden bij de afname en inteprretatie van de test, afhankelijk van de doelgroep waarbij de test wordt ingezet.

• Snelle afname
• Voor kinderen en volwassenen
• Observatielijst

SGZ

Doel
Meten van storend gedrag.

Doelgroep
De test is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten.

Beschrijving
De SGZ is een observatieschaal. De schaal is geschikt voor personen tot en met de grens matig-licht verstandelijk gehandicapt niveau. Er zijn 32 items die alle betrekking hebben op een vorm van storend, ongewenst of onaangepast gedrag. Bij de beantwoording van ieder item wordt het gedrag beoordeeld op vijf frequentieniveaus.

Normering
Er zijn normtabellen voor kinderdagcentrum deelnemers (3-7 jaar) (N=504), ZMLK-scholieren (7-18 jaar) (N=849), inrichtingbewoners (7-45 jaar) (N=2097), dagcentrum voor volwassen deelnemers (16 jaar) (N=768), de totale verstandelijk gehandicapte populatie (>2 jaar).

Afname
De test kan alleen individueel worden afgenomen. De groepsleiding vult de schaal in. De afname duurt 5 tot 15 minuten.

Scoring
De SGZ heeft drie subschalen: Agressief-, Verbaal en Gemengd Storend Gedrag. De ruwe schaalscores worden omgezet in standaardcijfers met behulp van elfpuntsnormtabellen. De standaardcijfers kunnen worden uitgezet in een profiel.


SMZ

Doel
Meten van de spontane grove motoriek.

Doelgroep
De test is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten.

Beschrijving
De SMZ meet de spontane grove motoriek van verstandelijk gehandicapten in hun dagelijkse doen en laten en bij spel en ontspanning. De SMZ is bruikbaar voor mensen van een diep verstandelijk gehandicapt tot en met zwakbegaafd niveau. De test omvat 22 items die alle betrekking hebben op een in het dagelijks leven direct waarneembare vorm van grove motoriek zoals zitten, lopen, wandelen, fietsen, zwemmen enzovoort. De items van de schaal lopen op in moeilijkheidsgraad en in veel gevallen kan gebruik gemaakt worden van begin- en afbreekregels.

Normering
Er zijn normtabellen voor kinderdagcentrumdeelnemers (3-7 jaar) (N=541), ZMLK-scholieren (7-18 jaar) (N=1052), inrichtingbewoners (> 6 jaar) (N=1818), dagcentrum voor volwassen deelnemers (> 16 jaar) (N=594), gezinsvervangend tehuisbewoners (> 16 jaar) (N=533) de totale verstandelijk gehandicapte populatie (>2 jaar).

Afname
De test kan alleen individueel worden afgenomen via de pen-en-papiermethode. De groepsleiding vult de schalen in. De afname duurt ca. 20 minuten.

Al onze producten zijn auteursrechtelijk beschermd. Op kopiëren en onrechtmatig gebruik staat een boete.

Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
SGZ/SMZ Handleiding
Art.nr. 3082.01
€ 58,67
SGZ Formulieren (pak a 25 st.)
Art.nr. 3082.02
€ 57,55
SMZ Formulieren (pak a 25 st.)
Art.nr. 3082.03
€ 57,55