Een prachtig 2023 gewenst namens Pearson Clinical Benelux.

RAKIT-2 Basistraining

Vindt u de afname van de RAKIT-2 soms lastig? Heeft u nog geen tijd gehad om zich te verdiepen in de handleiding? Volgt deze korte gebruikerstraining en u kunt direct aan de slag met het instrument. 

Tijdens de training zal oefenen met de afname, scoring en (basale) interpretatie tegen de achtergrond van verantwoord testgebruik centraal staan. De subtests worden qua meetpretentie, toepassing en gebruik besproken, waarbij de valkuilen in afname en scoring worden toegelicht.

 

X

Specificaties

Leeftijd Basisschool
Type training Op locatie
Hoofdcategorie Klinische Psychologie, Onderwijs
Toepassingsgebied Intelligentie, Intelligentie/capaciteiten

De RAKIT-2 is een herziening van de RAKIT, een geheel in Nederland ontwikkelde kinderintelligentietest. De testbatterij bestaat uit dezelfde 12 subtests als de vorige versie. De items zijn gemoderniseerd en er zijn makkelijkere en moeilijkere items toegevoegd. Dit om specifiek bij kinderen met benedengemiddelde IQ’s betrouwbare uitspraken te kunnen doen over de cognitieve capaciteiten. De IQ-range is om deze reden dan ook uitgebreid naar een IQ van 40. De RAKIT-2 is voor kinderen vanaf 4 tot en met 12,5 jaar, de gehele basisschoolleeftijd.

Tijdens de training zal oefenen met de afname, scoring en (basale) interpretatie tegen de achtergrond van verantwoord testgebruik centraal staan. De subtests worden qua meetpretentie, toepassing en gebruik besproken, waarbij de valkuilen in afname en scoring worden toegelicht.

Inhoud training
Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

-Uitgangspunten en achtergrondinformatie van de RAKIT-2;
-Opzet van de test;
-Voorbereiding, afname en scoring;
-Digitale scoring;
-Interpretatie (basaal).

Leerdoelen
De training vergroot het gebruikersgemak van de RAKIT-2. Na afloop bent u in staat om de RAKIT-2 af te nemen en te scoren. Er wordt tevens kort ingegaan op de interpretatie.

Doelgroep
De training is bedoeld voor iedereen die met de RAKIT-2 werkt. In deze training gaat het met name om de afname en de scoring van de RAKIT-2 waarmee de training zeer geschikt is voor psychodiagnostisch werkenden maar uiteraard ook voor psychologen en orthopedagogen.

Tjdsduur
10.00 uur tot 17.00 uur 

Trainer
Lindsay Vanhecke

Accreditatie
Voor deze training is geen accreditatie aangevraagd.

Inbegrepen in de training
-Digitiaal trainingsmateriaal;
-Koffie/thee en lunch.

Bijzonderheden
Aanbevolen literatuur: ‘Handboek intelligentietheorie en testgebruik’ van Wilma Resing

Trainers

Lindsay Vanhecke
Lindsay Vanhecke
Lindsay werkt als psycho-pedagogisch werker in een Centrum voor leerlingenbegeleiding in Brussel. Ze heeft het normeringsonderzoek van de WAIS-IV/RAKIT in Vlaanderen gecoördineerd en veel ervaring met deze test opgebouwd. Eerder deed Lindsay ervaring op in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met ontwikkelingsstoornissen, mentale retardatie, leerstoornissen en psycho-sociale problemen.
3 Trainingen
Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
RAKIT-2 Basistraining live-webinar (online) - 16 juni 2023
Art.nr. course:374169_1292624 / E3548.05-0-
€ 255,00