De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

Praktijkboek EMDR-therapie. Deel I

Casusconceptualisatie en aanvullende behandelstrategieën

Erik ten Broeke, Ad de Jongh, Hans-Jaap Oppenheim, Hellen Hornsveld en Ytje van Pelt

X

Specificaties

Leeftijd Basisschool, Jongeren/Adolescenten, Volwassenen

Het Praktijkboek EMDR-therapie. Deel I. Casusconceptualisatie en aanvullende behandelstrategieën is een volledig gereviseerde versie van het Praktijkboek EMDR: casusconceptualisatie en specifieke patiëntengroepen en sluit naadloos aan bij de trainingen van EMDR Vervolgopleidingen die de Vereniging EMDR Nederland erkent. Op basis van een heldere traumasensitieve casusconceptualisatie leggen vijf experts uit hoe professionals binnen de ggz klachten kunnen relateren aan zogenoemde mentale representaties die zijn ontstaan in de leergeschiedenis van de patiënt. Het zijn deze mentale representaties die met behulp van het EMDR-standaardprotocol kunnen worden bewerkt.

Dit Praktijkboek EMDR is een waardevolle aanvulling op het in 2003 verschenen en in 2019 geheel herziene Handboek EMDR. Een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Hierin beschrijven Ad de Jongh en Erik ten Broeke gedetailleerd en stapsgewijs hoe het EMDR-standaardprotocol in de praktijk wordt uitgevoerd. Dit boek is nog steeds hét leerboek bij de door de Vereniging EMDR Nederland erkende EMDR-basistrainingen.

Waar het Handboek EMDR de nadruk legt op de stapsgewijze toepassing van het EMDR-standaardprotocol, richt het Praktijkboek EMDR zich juist op de vraag waar en wanneer behandelaars dit protocol zinvol kunnen toepassen: de EMDR-casusconceptualisatie. In het bijzonder staat dit boek uitgebreid stil bij de behandeling van ernstige (‘complexe’) PTSS met EMDR-therapie.

De auteurs leggen daarnaast uit op welke wijze behandelaars specifieke en specialistische interventies zoals de Resource Development and Installation (RDI) en cognitive interweave (CI) kunnen inzetten bij moeizaam lopende EMDR-behandelingen. Stapsgewijze uitleg en voorbeelden uit de praktijk ondersteunen de theorie. Heldere protocollen, opmerkelijke casuïstiek en verduidelijkende stukjes dialoog illustreren het geheel. Daarmee is dit boek een must voor iedere behandelaar in de ggz die de volledige reikwijdte van EMDR wil leren kennen.   

 

ISBN                           
9789043039161

Editie                          
4e druk

Jaar van uitgave           
2022

Pagina's
312 pagina's

A/S/W
S-boek

Doelgroep
Psychologen, psychiaters en andere erkende specialisten in de GGZ die zich willen bekwamen in EMDR

Praktijkboek EMDR-therapie. Deel I
€ 44,50
€ 44,50
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789043039161