Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Pearson stelt zich ten doel iedereen te helpen die leert of wil leren. Dit doen wij ten eerste door de eindgebruiker centraal te stellen bij het vervaardigen van al onze producten. Ten tweede doen wij dit door projecten op te richten en te steunen die volgens ons een belangrijke rol spelen in het beschikbaar stellen van educatie aan iedereen, nu en in de toekomst.
Hieronder kunt u lezen wat wij doen op het gebied van maatschappij, mens en milieu in het bewerkstelligen van ons doel. Mocht u hierover vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Maatschappij
Pearson probeert wereldwijd bij te dragen aan het verbeteren van kansen voor iedereen. Wij geloven er sterk in dat educatie hierin een primaire rol speelt. Om deze reden heeft Pearson het ‘Project Literacy’ opgericht. Dit project heeft als doel zo veel mogelijk mensen ter wereld de kans te bieden om te leren lezen en schrijven. Meer informatie over dit project is te vinden op de website van Project Literacy.


Daarnaast is Pearson partner van Save the Children. Via het project ‘Every Child Learning’ draagt Pearson eraan bij dat kinderen in conflictgebieden een kans krijgen op degelijk onderwijs. Hierbij richten we ons in eerste instantie op de twee miljoen kinderen onder de Syrische vluchtelingen. Bekijk de website voor meer informatie over het project van Save the Children.


Naast deze projecten biedt Pearson alle werknemers de mogelijkheid om maatschappelijk betrokken te zijn. Ten eerste ontvangt iedere Pearson-werknemer een budget van $ 25,- om uit te lenen aan een bij Kiva aangemeld project. Kiva zorgt ervoor dat mensen wereldwijd kansen voor zichzelf kunnen creëren door geld te lenen; een mogelijkheid die zij anders niet zouden hebben. De projecten zijn te vinden op de website van Kiva.

Ook kan iedere Pearson-werknemer meerdere vrije dagen opnemen om vrijwilligerswerk te verrichten. Hiermee kunnen wij enkele dagen per jaar een extra maatschappelijke bijdrage leveren op het gebied van educatie of op een ander gebied waaraan we graag een bijdrage leveren. 

Mens
Bij Pearson vinden we het belangrijk om iedereen te inspireren en uit te dagen te blijven leren, dus ook de eigen werknemers. Met dit doel voor ogen is Pearson aangesloten bij de digitale leeromgeving van Lynda.com: iedere Pearson-werknemer kan een keuze maken uit de ruim 4000 cursussen om zichzelf te verbeteren op bestaande kwaliteiten of om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.


Naast educatie is uiteraard de gezondheid van de eigen werknemers zeer belangrijk. Pearson probeert deze onder meer te verbeteren door werknemers een fietsvergoeding te geven en faciliteiten aan te bieden om staand te vergaderen.


Milieu
In maart 2016 is Pearson Benelux naar een nieuw kantoor verhuisd. De verschillende afdelingen van Pearson Benelux delen hiermee voor het eerst één kantoor. Onder meer om milieutechnische redenen is gekozen voor een locatie vlakbij station Sloterdijk. Hiermee sporen wij onze werknemers en bezoekers aan om met het openbaar vervoer te komen in plaats van met de auto.


Daarnaast draagt Pearson een steentje bij aan een beter milieu door technologie centraal te stellen in zowel de producten als de bedrijfsvoering. Bij alle vergaderingen is er de mogelijkheid in te bellen via Skype of Google Hangout, waardoor onnodig reizen beperkt wordt. Ook bieden wij steeds meer digitale producten in plaats van geprinte producten aan.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top