Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Testleider

Het afnemen van een test is een vak apart. Als testleider moet je de balans vinden in de dynamiek met de respondent en het afnemen van de test volgens de instructies. Als testleider doe je ervaring op met testsituaties, vergroot je je testleidervaardigheden, maak je als eerste kennis met een nieuw instrument en krijg je meer inzicht in de ontwikkeling van een psychologisch instrument en hierdoor in het gebruik van een psychologisch instrument.

Wie?
Studenten en afgestudeerden van de volgende opleidingen en/of werkende in de:

  • Psychodiagnostiek
  • Psychologie
  • Toegepaste psychologie
  • Logopedie

en aanverwante opleidingen, minimaal op hbo niveau, waar aandacht is voor testtheorie en testafname. Ervaring met testsituaties is een pre.

Wat?
Als testleider van Pearson bent u verantwoordelijk voor het verzorgen van afnames van een bepaalde test en bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit van deze afnames. De kwaliteit van de normen is voor een groot gedeelte afhankelijk van de kwaliteit van de afnames.

Waar?
Dit is afhankelijk van het onderzoek waaraan u meewerkt. Soms worden afnames verzorgd op een school, dan weer in de computerzaal van een bibliotheek of bij een respondent thuis.

Wanneer?
Als testleider plant u, binnen de planning van een onderzoek en afhankelijk van de doelgroep, de afnames in wanneer u dat uitkomt.

Waarom?

• (test)ervaring
• als één van de eerste personen werken met een nieuw instrument
• ervaring opdoen met testontwikkeling en onderzoek
• vergoeding per afname
• gedegen instructie/training en deskundige begeleiding van Pearson

Hoe?
De functie van testleider is een freelance functie. Als u zich inschrijft als testleider bij Pearson, nemen wij uw gegevens op in ons testleiderbestand. Wanneer er een onderzoek van start gaat dat aansluit bij uw achtergrond en ervaring, krijgt u van ons een uitnodiging om mee te werken aan het onderzoek. Wanneer uw e-mail adres bij ons bekend is, zal deze uitnodiging altijd per mail zijn. U kunt uw werktijden zelf indelen en u bent niet gebonden aan werkdagen.

Van Pearson mag u gedegen instructie/training verwachten over het onderzoek waar u aan gaat meewerken, feedback over uw afnames en deskundige begeleiding tijdens het onderzoek.

Let op: Als testleider houdt u zich alleen bezig met het afnemen van een instrument en niet met de interpretatie van de (ruwe) scores.

Geïnteresseerd? Klik dan hier om u in te schrijven als testleider.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top