Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Meewerken aan onderzoek

Wie? 
Iedereen! Van 0 tot 100 jaar, van student tot gepensioneerde, laag opgeleid, midden opgeleid. Voor bijna elke doelgroep ontwikkelen wij wel instrumenten.

Wat?
Om er zeker van te zijn dat onze producten en testresultaten een goed beeld geven, nemen we in heel Nederland onderzoeken af bij respondenten. Het is niet ongebruikelijk dat een instrument bij 2500 personen (respondenten) wordt afgenomen voor één onderzoek. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe respondenten!

Waar?
Afhankelijk van het onderzoek kan dit bij u thuis zijn of op een locatie bij u in de buurt.

Wanneer?
Afhankelijk van wanneer het onderzoek is, wordt er door een medewerker van Pearson een afspraak met u gemaakt, op een dag en tijdstip dat u uitkomt.

Waarom?
Testuitslagen worden gebruikt voor allerlei keuzes. Nemen we deze sollicitant aan, heeft dit kind recht op extra begeleiding, is deze persoon arbeidsongeschikt. Het is daarbij belangrijk te weten welke score normaliter te verwachten is. Pas als je weet hoe snel een gemiddeld kind leest, kun je zien of een kind dyslectisch is. Pas als je weet hoe nauwkeurig een gemiddelde werknemer is, weet je of een sollicitant binnen die grenzen valt.

Het is daarbij essentieel dat de gemiddelde waarden (de normen) zijn gebaseerd op een doorsnee van de bevolking. Als je alleen maar jonge mensen hebt, of inwoners van Wassenaar, is het niet eerlijk om daar andere mensen mee te vergelijken. Daarom kunnen wij de hulp gebruiken van iedereen: jong tot oud, noord tot zuid, van alle opleidingen en beroepen. Zo kunnen we eerlijke en representatieve instrumenten maken.

Hoe?
Als u zich aanmeldt als respondent, nemen wij uw gegevens op in ons respondentenbestand. Wanneer er een onderzoek van start gaat, en u valt in de onderzoeksdoelgroep, krijgt u van ons een uitnodiging om als respondent mee te werken aan het onderzoek. Wanneer uw e-mail adres bij ons bekend is, zal deze uitnodiging altijd per mail zijn. U kunt aan meerdere onderzoeken meewerken. U bent nooit verplicht om mee te werken aan een onderzoek.

Afhankelijk van het soort onderzoek, komt er een Pearson medewerker bij u thuis om het onderzoek te doen of wordt u gevraagd naar een locatie bij u in de buurt te komen, om aan het onderzoek deel te nemen.

We gebruiken uw antwoorden alleen voor onderzoeksdoeleinden. We verwerken uw antwoorden anoniem en verstrekken nooit gegevens aan derden.

Geïnteresseerd? Klik dan hier om u aan te melden als respondent.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top