De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

Ongeleide projectielen op koers

Leven en werken met hoogbegaafdheid

Auteurs: N. Nauta & S. Ronner

X

Leven en werken met hoge intelligentie is niet altijd even eenvoudig. Niet voor hoogbegaafden zelf, maar ook niet voor hun omgeving.
Hoogbegaafde volwassenen slagen er niet altijd in hun talenten zichtbaar te maken. Ze raken uit balans en komen terecht in hun valkuilen. Een in aanleg krachtige persoonlijkheid zonder duidelijke koers roept in zijn of haar omgeving het beeld op van een ongeleid projectiel: niet aan te sturen, niet mee samen te werken. Dit boek geeft elf voorbeelden van hoogbegaafde volwassenen die hun eigen weg zoeken nadat zij uit de koers zijn geraakt. Vaak was er een prikkel vanuit hun omgeving nodig om die zoektocht te starten.
De auteurs Noks Nauta, bedrijfsarts en psycholoog, en Sieuwke Ronner, psycholoog, kennen de genoemde voorbeelden vanuit hun professionele en persoonlijke ervaringen. Zij bieden, naast de voor vele hoogbegaafden herkenbare en soms humoristische verhalen, concrete handvatten om richting te geven aan talenten. Talenten die je als hoogbegaafde al in huis hebt, maar die er om welke reden dan ook niet uit komen.

ISBN
978 90 265 1799 0

Jaar van uitgifte
2007

Druk
1e druk

Pagina's
144 pagina’s

A / S / W
A

Doelgroep
Leidinggevenden, bedrijfs- en verzekeringsartsen, psychologen, loopbaanadviseurs, P&O'ers en anderen die met hoogbegaafde werknemers te maken hebben.

NUR
770

Ongeleide projectielen op koers
€ 24,95
€ 24,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026517990