175 Jaar pearson

Dit jaar vieren we dat Pearson maar liefst 175 jaar bestaat!

In 1844 werd Pearson door Samuel Pearson opgericht als bouwbedrijf en groeide in de vijftig jaar die hierop volgde uit tot een van de grootste bouwondernemingen ter wereld. 

Hierna veranderde Pearson in een holding organisatie en in 1920 werd voor het eerst de wereld van de media betreden, met de aankoop van wat later de Westminster Press zou worden. Door het overnemen van bedrijven, merken en imprints als de Financial Times, Penguin en Prentice Hall krijgt het fonds meer en meer het gestalte van een uitgeverij. 

Sinds 1969 staat Pearson PLC aan de beurs genoteerd. Pearson ontwikkelde (en hanteert nog altijd) een eigen beleid met betrekking tot milieu, mensenrechten en arbeidsverhoudingen. Uitgangspunten hiervoor zijn de principes opgesteld door de VN. Jaarlijks besteedt Pearson een deel van de bedrijfswinst aan goede doelen verspreid over de wereld, waaronder onderwijs-, kunst-, alfabetiserings-, en jongerenprojecten.

Wat dat betreft is Pearson eigenlijk nog altijd een bouwbedrijf. Alleen wordt er nu niet meer gewerkt aan havendokken, stuwdammen en tunnels, maar aan de ontwikkeling van mensen.