Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

MMPI-2/MMPI-2-RF Verdiepingstraining

  • Ga de diepte in op de verschillende schalen en de interpretatie en integratie daarvan
  • Breng je eigen casus in en leer van de vele andere praktijkvoorbeelden van expert Paul van der Heijden en de overige deelnemers
  • Leer omgaan met afwijkende scores of bijzondere profielen
  • Krijg hulp bij het opstellen van case formulation en suggesties voor behandeling
  • Deze training kun je op locatie en online volgen

X

Specificaties

Type training Op locatie, Online
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Toepassingsgebied Persoonlijkheid

Je hebt de MMPI-2 of MMPI-2-RF afgenomen en het scorerapport uitgedraaid. Hoe kun je op basis van alle gegevens een advies formuleren? Hoe leg je een verband tussen de verschillende uitgevraagde onderdelen? Hoe ga je om met resultaten op de ene schaal, die de resultaten op een andere schaal tegenspreken? Wat doe je als er sprake is van inconsistente antwoordpatronen of sociaal wenselijke antwoorden? Als dit het geval is, hoe ga je dan om met de rest van de resultaten? Hoe zet je de resultaten om in een behandeladvies?

Tijdens de interactieve verdiepingstraining ligt de nadruk op het bespreken van casuïstiek en de profielen die door de deelnemers worden ingebracht.


Krijg concrete handvatten en adviezen van expert Paul van der Heijden, actuele kennis en haal meer uit de MMPI. Scorerapporten worden doorgelopen zodat je leert hoe je de resultaten kunt analyseren en interpreteren en waar je op moet letten. Daarbij kunnen de MMPI-2 en de MMPI-2-RF profielen worden geïnterpreteerd in het licht van aanvullende gegeven uit de anamnese en andere bronnen. Er wordt vooral aandacht besteed aan het opstellen van een case formulation en suggesties voor behandeling op basis van de ingebrachte casuïstiek. Daarbij is ruimte voor jouw specifieke vragen.

Onze ervaren trainer en expert prof. dr. Paul van der Heijden heeft zowel de meest actuele wetenschappelijke kennis over de MMPI-2 en MMPI-2-RF, als kennis over de toepassing ervan in de praktijk. Zo weet hij alles over moderne modellen van persoonlijkheid en psychopathologie, zoals het Hierarchical Taxonomy of Pscyhopathology (HiTOP)- model. Door deze combinatie van kennis en door met elkaar casussen te bespreken, wordt een verdiepende manier van interpretatie en integratie behaald. 

Onderwerpen
Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De theoretische basis van de MPPI-2 en de MMPI-2-RF
 • Interpretatie en integratie van de schalen
 • Meegebrachte casuïstiek

Aan het einde van de training kun je de MMPI-2 en de MMPI-2-RF interpreteren, integreren met aanvullende gegevens en terugkoppelen cliënten en hun naasten.

Accreditatie

ID nummer 475467Accreditatiepunten
Accreditatiebureau - FGzPt

Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog - 6 punten

NIP Eerstelijnspsychologen (EL)ELP herregistratie - 6 punten 

Prijs inclusief 

 • Toegang tot de online leeromgeving 
 • Digitaal trainingsmateriaal 
 • Toegang tot extra webinars en whitepapers 
 • Geaccrediteerd digitaal certificaat   
 • Koffie, thee en een goed verzorgde lunch

  Deze training is relevant voor Basispsycholoog, GZ-psycholoog, Klinisch Psycholoog, Orthopedagoog.

  Voorwaarde voor deelname is dat je de mogelijkheid hebt om de MMPI af te nemen en eigen casuïstiek mee kunt brengen naar de training.

  Trainingsduur
  Op locatie: 10.00 uur tot 17.00 uur (inclusief koffie/thee en goed verzorgde lunch).

  Trainer
  Paul van der Heijden

  Tip
  Wil je voorafgaand aan deze training nog eens goed de basis tot je nemen,  van afname tot indicatiestelling? Dan is het praktische webinar van Paul van der Heijden wellicht interessant: MMPI-2 Basistraining (online zelfstudie)

  Onze trainingen voldoen altijd aan: 

  • Exclusieve kennis over de meetinstrumenten  
  • De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen 
  • Direct toepasbaar in de praktijk    
  • Inspirerende trainers die expert zijn in hun vakgebied  
  • Sprekende praktijkcasussen 

    

   Trainers

   Paul van der Heijden
   Paul van der Heijden
   Prof. dr. Paul van der Heijden is geregistreerd klinisch psycholoog en als bijzonder hoogleraar verbonden aan het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn onderzoekinteresse richt zich op de diagnostiek van persoonlijkheid en psychopathologie en de psychodiagnostische besluitvorming. Hij is werkzaam als clinicus, senior wetenschappelijk onderzoeker en praktijkopleider bij het Centrum voor Adolescentenpsychiatrie van Reinier van Arkel GGZ te ’s-Hertogenbosch en daarnaast is hij samen met dr. Marc Hendriks oprichter van Captum.
   2 Trainingen
   Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

   Gegroepeerde productitems
   Productnaam Excl. BTW
   MMPI-2/MMPI-2-RF Verdiepingstraining - 11 maart 2024, Cursus-en Vergadercentrum Domstad, Utrecht
   Art.nr. course:1013817_2111071 / E3614.02-0-
   € 330,00