MMPI-2/MMPI-2-RF Verdiepingstraining: theoretische achtergrond, interpretatie en integratie

  • Interactief programma met nadruk op bespreken van casuïstiek en de profielen die door de deelnemers worden ingebracht

  • De diepte in op de verschillende schalen en de interpretatie en integratie daarvan

  • Veel aandacht aan het opstellen van case formulation en suggesties voor behandeling

X

Specificaties

Leeftijd 18+ jaar (Volwassenen)
Type training Op locatie
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Productline Training
Toepassingsgebied Persoonlijkheid

Inhoud
De MMPI-2 en MMPI-2-Restructured Form zijn wereldwijd de meest gebruikte en onderzochte zelfbeoordelingsvragenlijsten voor het meten van persoonlijkheidskenmerken en symptomen van psychische stoornissen.

De verdiepingstraining is bedoeld om dieper in te gaan op de theoretische basis van beide instrumenten en de interpretatie van de schalen aan de hand van deze theoretische achtergrond. Tijdens de interactieve bijeenkomst zal de nadruk liggen op het bespreken van casuïstiek en de profielen die door de deelnemers worden ingebracht. Daarbij kunnen de MMPI-2 en de MMPI-2-RF profielen worden geïnterpreteerd in het licht van aanvullende gegeven uit de anamnese en andere bronnen. Er zal vooral aandacht worden besteed aan het opstellen van een case formulation en suggesties voor behandeling op basis van het MMPI-2 / MMPI-2-RF profiel van casuïstiek van de deelnemers.

Trainer Paul van der Heijden heeft zowel de wetenschappelijke kennis over de MMPI-2 en MMPI-2-RF als kennis over de toepassing ervan in de praktijk. Door deze combinatie van kennis en door met elkaar casussen te bespreken, wordt een verdiepende manier van interpretatie en integratie behaald.

Onderwerpen
De klassikale verdiepingstraining bestaat uit een interactief programma. Naast de theorie over de MMPI-2 en MMPI-2-RF wordt interpretatie en integratie behandeld en gaat u aan de slag met meegebrachte casuïstiek.

Leerdoelen 
Aan het einde van de training kunnen de deelnemers de MMPI-2 en de MMPI-2-RF interpreteren, integreren met aanvullende gegevens en terugkoppelen cliënten en hun naasten.

Voorbereiding 
Voorwaarde voor deelname is dat u de mogelijkheid hebt om de MMPI af te nemen en eigen casuïstiek mee kunt brengen naar de training.

Trainingsduur 
10.00 uur tot 17.00 uur (inclusief koffie/thee en lunch)

Trainer

Paul van der Heijden

Doelgroep

Basispsycholoog, GZ-psycholoog, Klinisch Psycholoog, Orthopedagoog

Accreditatie
Accreditatie voor deze training is in aanvraag.

Trainers

Paul van der Heijden
Paul van der Heijden
Prof. Dr. Paul van der Heijden is geregistreerd klinisch psycholoog, psychotherapeut en supervisor van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie. Hij is werkzaam als clinicus, senior wetenschappelijk onderzoeker en praktijkopleider bij het Centrum voor Adolescentenpsychiatrie van Reinier van Arkel GGZ te ’s-Hertogenbosch. Zijn onderzoekinteresse richt zich op de diagnostiek van intelligentie, persoonlijkheid en psychopathologie en de psychodiagnostische besluitvorming. Hij is actief in het onderwijs als waarnemend hoofdopleider en hoofddocent diagnostiek voor de opleiding tot klinisch psycholoog bij het Radboud Centrum voor Sociale Wetenschappen. Daarnaast heeft hij het diagnostiekonderwijs vormgegeven in de post-master opleiding tot GZ-psycholoog BIG en in de master opleiding pedagogiek en psychologie aan de RU Nijmegen. Samen met dr. Marc Hendriks is hij oprichter van Captum.
2 Trainingen
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
MMPI-2/MMPI-2-RF Verdiepingstraining: theoretische achtergrond, interpretatie en integratie - 24 juni 2022, Amsterdam
Art.nr. course:1013817_1064348 / E3614.02
€ 320,00
MMPI-2/MMPI-2-RF Verdiepingstraining: theoretische achtergrond, interpretatie en integratie - 19 september 2022, Utrecht
Art.nr. course:1013817_1069442 / E3614.02
€ 320,00
MMPI-2/MMPI-2-RF Verdiepingstraining: theoretische achtergrond, interpretatie en integratie - 22 november 2022, Utrecht
Art.nr. course:1013817_1069446 / E3614.02
€ 320,00