Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Databeveiliging bij digitaal testgebruik

Beveiliging

Q-interactive houdt zich aan de hoogste standaard voor gegevensbeveiliging en -versleuteling. Alle informatie over cliënten en alle testgegevens worden versleuteld en zodra gegevens worden verstuurd tussen de Pearson Server en de Q-interactive tablets wordt een back-up gemaakt.

Pearson gebruikt één Secure Domain Name-service, gehost door CenturyLink & Amazon AWS in Canada. Wanneer gebruikers Q-interactive gebruiken loggen zij rechtstreeks in bij Pearson. Onze server wordt beschermd met een firewall en Secure Socket Layer (SSL) en is tevens versleuteld. Q-interactive versleutelt ook alle persoonsgegevens van gebruikers. Op de hoofdbeheerder van de database na heeft geen enkele medewerker van Pearson toegang tot persoonsgegevens van gebruikers of tot gegevens van hun cliënten. Hierdoor worden misbruik en verlies van privégegevens voorkomen. Er wordt een versleutelde back-up van onze database gemaakt voor herstel in het geval van calamiteiten. Deze back-up wordt opgeslagen in Vancouver, British Columbia in Canada – waar alleen de hoofdbeheerder van de database toegang heeft tot deze back-upinformatie.

Meer informatie over de beveiliging van onze platformen vindt u op deze pagina en in deze whitepaper.

Dataprivacy & verwerkersovereenkomst

Via onze digitale platformen verwerkt u persoonsgegevens. Dit betekent dat wij voor u als verwerker optreden. In deze situatie is een zogeheten verwerkersovereenkomst verplicht. Deze overeenkomst legt vast op welke manier wij u kunnen ondersteunen om aan uw verplichtingen uit de AVG te voldoen.

Binnen Pearson heeft de juiste omgang met, en veilige verwerking van persoonlijke data altijd de hoogste prioriteit. Om u een helpende hand te bieden, hebben wij een verwerkersovereenkomst opgesteld die voldoet aan de eisen van de AVG. Het sluiten van deze overeenkomst is een van de stappen die u moet nemen om aan uw wettelijke verantwoordingsplicht te voldoen.

Meer informatie over de AVG en de verwerkingsovereenkomst vindt u hier.

Two-factor authentication (2FA)

Om uw account veilig te houden en ervoor te zorgen dat enkel u toegang heeft tot uw Q-interactive of Q-global account is uw account beschermd door middel vanTwo-factor authentication (2FA).


Two-factor authentication (2FA) is een aanvulling op uw gebruikersnaam en wachtwoord. Het is een extra check om er zeker van te zijn dat u het bent die wil inloggen op het account. Het combineren van gebruikersnamen, wachtwoorden en eenmalige codes maakt het veel moeilijker voor onbevoegden om toegang te krijgen tot uw gegevens. Naast uw gebruikersnaam en wachtwoord, wordt u gevraagd om een code in te vullen. Deze code wordt naar u verzonden per sms, email of kunt u ophalen uit een app op uw telefoon (de Google Authenticator app). Het is aan u of uw werkgever welke methode u kiest.


De eerste keer dat u inlogt op Q-interactive of Q-global krijgt u een popup scherm waarmee u de Two-factor authentication kunt activeren. Mocht u hier niet uitkomen, bekijk dan onze handleiding voor Q-interactive of voor Q-global.


Certificaten

De Q Global- en Q Interactive-platforms zijn geaccrediteerd onder de Richtlijn Medische Hulpmiddelen 93/42EC (MDD) van de Europese Unie voor de CE-markering als een Tier 1-medisch hulpmiddel. Ze mogen alleen worden gebruikt door bevoegde en gekwalificeerde behandelaren om te helpen bij het nemen van professionele beslissingen en diagnoses. De accreditatie van Pearson is geldig onder MDD tot mei 2024.

ce-markering

ISO 27001 is een internationale norm voor het managen van informatiebeveiliging. Pearson Clinical heeft de informatiebeveiligingscertificering voor onze digitale platformen & producten, technologie en contentontwikkeling voor Europa.

iso-27001-certified-black

Heeft u vragen over de beveiliging van onze platformen?

Dan staan we u graag te woord via onze klantenservice.

top