Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

Dialectische gedragstherapie bij borderline persoonlijkheidsstoornis

Theorie en behandeling

Auteur: M.M. Linehan

X

Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoomis vertonen een voortdurende instabiliteit in hun emoties, interpersoonlijke relaties, zelfbeeld en controle over hun impulsen. Voor de meeste instellingen voor geestelijke gezondheidszorg vormen mensen met deze stoornis de meest moeilijke groep om effectief te kunnen behandelen. Op dit moment zijn er in Nederland nog geen erkende richtlijnen voor behandeling. Wel is uit onderzoek in Amerika en Nederland gebleken dat dialectische gedragstherapie effectief is in het verminderen of zelfs uitdoven van dit zelf-beschadigend gedrag. Dialectische gedragstherapie bij borderline persoonlijkheidsstoornis beschrijft op heldere en gedetailleerde wijze deze aanpak van de borderline-problematiek.
De kern van de behandeling vormt het vinden van een balans tussen acceptatie en verandering. Het eerste deel van dit boek beschrijft de theorie van de behandeling. Het tweede deel gaat uitgebreid in op de behandeling zelf, de organisatie, het stellen van prioriteiten in de verschillende behandeldoelen en de gebruikte behandelstrategieën. De hoofdstukken gaan vergezeld van checklijsten om in één oogopslag overzicht te krijgen van de verschillende mogelijkheden die de behandelaar in een bepaalde situatie ter beschikking staan en van de achtereenvolgens te nemen stappen om een strategie uit te voeren.

Marsha Linehan is tevens auteur van:
- Borderline persoonlijkheidsstoornis. Handleiding ( ISBN 978 90 265 1457 9 )

ISBN
978 90 265 1713 6

Jaar van uitgifte
2002

Druk
1e druk

Pagina's
500 pagina’s

A / S / W
W

Doelgroep
Psychotherapeuten.

Dialectische gedragstherapie bij borderline persoonlijkheidsstoornis
€ 97,95
€ 97,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026517136