De kracht van oplossingen

Handboek oplossingsgericht werken

Auteurs: Peter de Jong en Insoo Kim Berg
Vertaling: mr. Gerda ter Haar en drs. Herman de Hoogh 

X

De kracht van oplossingen kan met recht het handboek voor oplossingsgericht werken genoemd worden. Deze vertaling van de internationale herziene editie bouwt voort op eerder verschenen uitgaven. Sinds de verschijning van de eerste Engelstalige versie in 1998, die vooral gericht was op de (geestelijke) hulpverlening, heeft het oplossingsgericht werken een enorme vlucht genomen. Het oplossingsgericht werken wordt inmiddels toegepast in een groot aantal verschillende beroepen en in organisaties waarin werken met mensen van groot belang is. De Engelstalige versie is vertaald in het Chinees, Deens, Duits, Fins, Frans, Hongaars, Japans, Koreaans, Noors, Pools en Zweeds.

De kracht van oplossingen heeft een toegankelijke opzet. De vaardigheden die nodig zijn om oplossingsgericht te werken, worden toegelicht met praktische en inzichtgevende casuïstiek, waaraan regelmatig verwerkingsvragen worden gekoppeld. Daarnaast bevat het verdiepende theoretische hoofdstukken.

Het boek is geschikt voor studies en trainingen op hbo- en academisch niveau en ook als naslagwerk voor werkers in de praktijk. In deze derde herziene druk worden uitgebreide en bruikbare beschrijvingen gegeven van oplossingsgericht werken binnen verschillende werkvelden, zoals geestelijke en somatische gezondheidszorg, onderwijs, justitie, en bij (andere) overheidsinstellingen. De evidence-based protocollen zijn goede hulpmiddelen bij het (verder) ontwikkelen van de vaardigheden.

De uitgebreide hoofdstukindeling, het Nederlands en Engelstalig literatuuroverzicht en het register verhogen het gebruikersgemak en maken het een uitermate geschikt handboek.

ISBN
978 90 265 2269 7

Jaar van uitgifte
2015

Druk
3e druk

Pagina's
452 pagina’s

A / S / W
W

Pearson Academy verzorgt een masterclass, waarbij Herman de Hoogh aan de hand van dit boek laat zien waar het bij oplossingsgericht werken echt om draait. Naast een toelichting over de basisprincipes en vaardigheden, leert u ook meer over interventies die u direct in de praktijk kunt toepassen. Uiteraard is het boek bij de masterclass inbegrepen.

Meer informatie...

De kracht van oplossingen
€ 48,95
€ 48,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026522697