Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!
trainer_janneke_de_waal-bogers

Janneke de Waal-Bogers

Maak kennis met trainer Janneke de Waal-Bogers

Janneke de Waal-Bogers MBA is logopedist en remedial teacher. Ze geeft les aan paramedici in opleiding (HBO) en verzorgt trainingen over diagnostiek en behandeling van taalstoornissen en ander leer- en gedragsstoornissen bij kinderen. Daarnaast is Janneke bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Zij heeft veel kennis en ervaring in het begeleiden van kinderen met taal-, leer- en gedragsproblemen (bijvoorbeeld autismespectrumstoornissen, dyslexie, meertaligheid) door haar werk als logopedist en ambulant begeleider in het speciaal basisonderwijs. Janneke was tot 2023 jarenlang hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie (vakblad voor logopedisten). Ze is auteur en eindredacteur van het boek Taaldiagnostiek bij kinderen (Pearson Benelux, 2020). Dit boek biedt informatie en technieken ter ondersteuning van (het onderwijs is) de complexe diagnostiek van kinderen met taalproblemen.

Gerelateerde onderwerpen

aandacht en concentratie adhd autisme CELF-5-NL CELF-preschool-2-NL dyslexie EMT-Klepel-R executieve functies geheugen hoogbegaafde kinderen intelligentie licht verstandelijke beperking motivatie pubers Schoolvaardigheden Sociale vaardigheden taal en taalontwikkeling Werkgeheugen

Werkachtergrond

  • Logopedist, remedial teacher

Een overzicht van alle trainingen

Bekijk alle trainingen van Pearson Academy.

top