Beoordeel coping gedrag vanaf nu met de herziene UCL-R

SP 2 Masterclass - Prikkelverwerking bij kinderen met ADHD/ASS

 • Leg jouw bijzondere scoreprofielen of vragen voor aan expert André Rietman en leer die interpreteren in de context van jouw praktijk
 • Praktische online sessie, waarin de focus ligt op jouw praktijkvragen op het gebied van prikkelverwerking bij kinderen met ADHD / ASS
 • Ook voor je hele team, als incompany training mogelijk 
X

Specificaties

Type training Online
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Onderwerp ADHD/ADD, Autisme
Productline Training

Je werkt met kinderen met ADHD en of autisme en hun ouders en hebt al meerdere vragenlijsten van de SP-2-NL afgenomen. Nu doet zich een bijzondere situatie voor waardoor je als onderzoeker/behandelaar specifieke vragen hebt. Want hoe breng je het sensorisch profiel het beste in kaart bij een kind met een ADHD en of autisme. Met welke beperkingen moet je rekening houden bij de interpretatie en wat betekenen de resultaten voor het functioneren van het kind? Hoe moet/mag je deze uitkomst interpreteren?

Tijdens deze online SP-2-NL (Vraag & Casuïstiek) Masterclass krijg je antwoord op jouw eigen vragen onder begeleiding van expert André Rietman. De masterclass is daarom praktisch ingesteld zodat jij voldoende praktische tools krijgt om verder te gaan in jouw (eigen) praktijk. Ook leer je van de andere deelnemers. Waar lopen zij tegenaan? Hoe gaan zij daar normaal gesproken mee om? Zo krijg je antwoord op jouw eigen specifieke situatie, maar blijf je je ook ontwikkelen.

Onderwerpen

 • Beantwoorden van specifieke (eigen) vragen en of situaties over het afname protocol en over de scoring van de Sensory Profile 2 waar je in je (eigen) praktijk tegen aanloopt
 • Bespreken en interpreteren van (specifieke) (eigen) casus op het gebied van prikkelverwerking bij kinderen met ADHD en of autisme

Leerdoelen

 • Leer van eigen casuïstiek en eigen vragen, maar ook van andere deelnemers met hun specifieke praktijkvoorbeelden
 • Krijg tips die speciaal zijn toegespitst op jouw casuïstiek en jouw vragen
 • Doe verdiepende kennis op over de interpretatie van scores op kwadranten, sectiescores of factoren

Accreditatie 
Deze workshop is niet geaccrediteerd

Prijs inclusief 

 • Toegang tot de online leeromgeving 
 • Digitaal trainingsmateriaal 
 • Toegang tot extra webinars en whitepapers 
 • Digitaal certificaat  van deelname 

Deze masterclass is ism expert André Rietman opgezet voor professionals die werken met kinderen met een ADHD en of autisme: orthopedagogen, psychologen, paramedici, leerkrachten of groepsbegeleiders en is gericht op sensorische informatieverwerking van het kind thuis of in de groep.

Kennis van achtergrond van de Sensory Profile 2 NL wordt verondersteld (je hebt de e-learning en/of een verdiepingstraining afgerond)

Mocht je net starten met het gebruik van de Sensory Profile 2 NL, dan adviseren wij je de e-learning SP-2 Basistraining Afname en Scoring te volgen. Wil je vooral meer weten over de achtergrond en je meer verdiepen, dan raden we je aan de klassikale SP-2 Verdiepingstraining te volgen.

Deze SP-2-NL Masterclass is een (praktische) verdieping op de hiervoor genoemde trainingen en speciaal gericht op het beantwoorden van vragen waar jij tegen aanloopt.

Trainingstijden:  
Het doel van deze training heeft een praktisch insteek en is daarom een korte sessie van twee uur, zodat je deze eenvoudig(er) kunt volgen in jouw programma. 

Lever vooraf jouw vragen, knelpunten of casuïstiek  in. In verband met het doel van deze training is het insturen van vragen en of casuïstiek een voorwaarde om mee te kunnen doen.

Online:
- 9.00 uur tot 11.00 uur of
- 15.00 uur tot 17.00 uur  

 
Trainer 
André Rietman
 
Tip
Mocht je net starten met het gebruik van de Sensory Profile 2 NL, dan adviseren wij je de e-learning SP-2 Basistraining Afname en Scoring te volgen. Wil je vooral meer weten over de achtergrond en je meer verdiepen, dan raden we je aan de klassikale SP-2 Verdiepingstraining te volgen. Deze SP-2-NL Masterclass is een (praktische) verdieping op de hiervoor genoemde trainingen en speciaal gericht op het beantwoorden van vragen waar jij tegen aanloopt.

Wil je na deze training je blijven ontwikkelen kijk dan eens bij het overige  aanbod van trainingen binnen jouw vakgebied van psychodiagnostiek

  
Onze trainingen voldoen altijd aan: 

 • Exclusieve kennis over de meetinstrumenten  
 • De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen 
 • Direct toepasbaar in de praktijk    
 • Inspirerende trainers die expert zijn in hun vakgebied  
 • Sprekende praktijkcasussen 

Deze training is ook heel geschikt voor een team of meerdere professionals van eenzelfde organisatie tegelijk, dus als incompany. Online, maar ook bij jullie in de organisatie. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn neem contact met ons op wij denken graag met je mee.

Zodra wij reviews van deze training hebben ontvangen, delen wij die graag met jou. 

Trainers

André Rietman
André Rietman
Drs. André Rietman is kinder- en jeugdneuropsycholoog, GZ-psycholoog en ergotherapeut. Hij werkt in het Sophia kinderziekenhuis van het Erasmus MC te Rotterdam. Hij doet diagnostiek en behandeling en werkt aan diverse wetenschappelijke onderzoeken. André is gepromoveerd op het onderwerp: ‘Behavioral Phenotyping Neurofibromatosis type 1’. Hij is de bewerker van de handleidingen voor de Sensory Profiles (SP, Infant Toddler SP en Adolescent Adult SP) en van het boek Leven met sensaties.
8 Trainingen
Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
SP 2 Masterclass - Prikkelverwerking bij kinderen met ADHD/ASS - 13 maart 2024 (15.00 uur tot 17.00 uur)
Art.nr. course:1988693_2065120 / E3618.01-0-
€ 99,00