De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

WISC-V-NL Casuïstiek: interpretatie bijzondere profielen (online)

  • Training waarin alleen (jouw) casuïstiek uit de praktijk centraal staat 
  • Leg jouw bijzondere scoreprofielen voor aan de WISC-V expert en leer die (vanuit een ander perspectief) te interpreteren 
  • Praktische training, één dagdeel, online te volgen 
X

Specificaties

Type training Online
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Toepassingsgebied Intelligentie

Je hebt al veel werkervaring, maar je krijgt steeds vaker te maken met uiteenlopende casuïstiek, en dan vooral met bijzondere profielen en inconsistente scores. Hoe interpreteer je deze specifieke uitkomsten op basis van de hypothese die je hebt gesteld? Wat zeggen die verschillen nou precies? En hoe moet/mag je de overige scores interpreteren?   

Deze training is tevens zeer geschikt om samen met je team te volgen. Wil je meer weten, stuur een mail naar info@pearsonacademy.nl

Inhoud training

Ook wanneer je al veel werkervaring hebt, is het soms nuttig jouw specifieke casussen te bespreken met onze WISC-V-NL expert of met collega's buiten jouw organisatie. Denk aan casussen waar je zelf niet uitkomt, die je in jouw intervisie setting niet bespreekbaar kunt maken of waar geen tijd voor is.  

Door die specifieke casussen, waarbij sprake is van bijvoorbeeld bijzondere profielen, onder begeleiding van dé WISC-V-NL expert te interpreteren, leer je individuele scoreprofielen vanuit een ander perspectief te benaderen. Ook leer je van de andere deelnemers. Waar lopen zij tegenaan? Welke vragen hebben zij? Hoe gaan zij daar normaal mee om? Zo blijf je je ook als zeer ervaren WISC-V gebruiker ontwikkelen.

Leerdoelen 

 • Leer van eigen casuïstiek en eigen vragen, maar ook van andere deelnemers met hun specifieke praktijkvoorbeelden 
 • Krijg tips die speciaal zijn toegespitst op jouw casuïstiek en jouw vragen 
 • Verdiepende kennis opdoen over de betekenis van bijzondere scoreprofielen op de WISC-V-NL (die je tegenkomt in je (eigen) praktijk) 

Accreditatie 
Deze training is niet geaccrediteerd
 

Prijs inclusief 

 • Toegang tot de online leeromgeving 
 • Digitaal trainingsmateriaal 
 • Toegang tot extra webinars en whitepapers 
 • Geaccrediteerd digitaal certificaat   

  Deze praktische training is bedoeld voor ervaren professionals met (zeer) ruime  ervaring in het gebruik van de WISC-V-NL. 

  Studiebelasting

  een dagdeel:
  9.00-13.00u (via ZOOM)
  of 
  13.00-17.00u (via ZOOM)

  Trainers
  Selma Ruiter of Heleen van der Vlugt

  Onze trainingen voldoen altijd aan:

  • Exclusieve kennis over de meetinstrumenten 
  • De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen 
  • Direct toepasbaar in de praktijk   
  • Inspirerende trainers die expert zijn in hun vakgebied 
  • Sprekende praktijkcasussen 

  Trainers

  Heleen van der Vlugt
  Heleen van der Vlugt
  Heleen is sinds 2008 afgestudeerd master Neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Zij heeft binnen diverse klinische omgevingen veel ervaring opgedaan in de diagnostiek en behandeling van kinderen en volwassenen. Sinds 2005 is zij werkzaam binnen haar praktijk Pontifix Psychologie. De praktijk is gespecialiseerd in het uitvoeren van neuropsychologisch onderzoek. Daarnaast zal zij promoveren op de WISC-V aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
  3 Trainingen
  Selma Ruiter
  Selma Ruiter
  Selma heeft haar opleiding Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1998 afgerond. In 2007 promoveerde zij op de ontwikkeling van de Nederlandse versie van de Bayley Ontwikkelingsschalen en de aanpassing van dit instrument voor kinderen met een beperking. Hierna heeft zij dit onderzoek een vervolg gegeven, maar is zij zich ook gaan specialiseren in de ontwikkeling en toepassing van intelligentiediagnostiek bij kinderen en jongeren. In 2012 is Selma samen met Francien de Kinderacademie Groningen gestart. Als expert op het gebied van de ontwikkeling en het toepassen van intelligentietests, houdt zij zich zowel met onderzoek, met onderwijs als met de praktijk bezig. In het onderzoek werkt zij in opdracht van en in samenwerking met testuitgevers en onderzoekscentra aan het ontwikkelen van goede instrumenten ten behoeve van intelligentie- en algemeen ontwikkelingsonderzoek. Selma is bijvoorbeeld auteur en/of bewerker van de SON-R 2-8, de WISC-V-NL en de IDS-2-NL. Als docent geeft zij onderwijs in verschillende post-masteropleidingen over psychodiagnostiek in het algemeen en ontwikkelings- en intelligentieonderzoek in het bijzonder. Verder geeft zij trainingen in opdracht van opleidingsinstituten en testuitgevers in de toepassing en interpretatie van de belangrijkste ontwikkelings- en intelligentietests in Nederland. Ten slotte is Selma samen met Francien verantwoordelijk voor de afname en interpretatie van psychodiagnostisch onderzoek in de praktijk van de Kinderacademie Groningen.
  17 Trainingen
  Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

  Gegroepeerde productitems
  Productnaam Excl. BTW
  WISC-V-NL Casuïstiek: interpretatie bijzondere profielen (online) - 3 november 2023
  Art.nr. course:1864926_1936355 / E3602.16-0-
  € 195,00
  WISC-V-NL Casuïstiek: interpretatie bijzondere profielen (online) - 1 februari 2024
  Art.nr. course:1864926_1953539 / E3602.16-0-
  € 195,00
  WISC-V-NL Casuïstiek: interpretatie bijzondere profielen (online) - 3 juni 2024
  Art.nr. course:1864926_1953541 / E3602.16-0-
  € 195,00