Beoordeel coping gedrag vanaf nu met de herziene UCL-R

SP 2 Masterclass - Prikkelverwerking in de klas

 • Leg jouw bijzondere scoreprofielen of vragen voor aan expert André Rietman en leer die interpreteren in de context van jouw praktijk
 • Praktische online sessie, waarin de focus ligt op jouw praktijkvragen op het gebied van prikkelverwerking bij kinderen op school
 • Ook voor je hele team, als incompany training, mogelijk

 

X

Specificaties

Type training Online
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Onderwerp Jeugd
Toepassingsgebied Sensorische informatieverwerking

Je werkt met kinderen op een school en hun leerkrachten en hebt de SP-2-NL SCHOOL al meerdere keren afgenomen. Nu doet zich een bijzondere situatie voor waardoor jij als professional of de leerkracht specifieke vragen hebben. Hoe interpreteer je de verschillende Schoolfactoren? Wat betekent dat voor het functioneren van het kind in de groep? En hoe integreer je die informatie met de informatie vanuit de ouders. Hoe ga je ermee om als er bijvoorbeeld discrepanties zijn tussen informatie vanuit de ouders en de leerkracht? Hoe moet/mag je deze uitkomst interpreteren?

Inhoud

Tijdens deze online SP-2-NL (Vraag & Casuïstiek) Masterclass krijg je antwoord op jouw eigen vragen onder begeleiding van expert André Rietman. De workshop is daarom praktisch ingesteld zodat jij voldoende praktische tools krijgt om verder te gaan in jouw (eigen) praktijk. Ook leer je van de andere deelnemers. Waar lopen zij tegenaan? Hoe gaan zij daar normaal gesproken mee om? Zo krijg je antwoord op jouw eigen specifieke situatie, maar blijf je je ook ontwikkelen.

Onderwerpen

 • Beantwoorden van specifieke (eigen) vragen en of situaties over het afname protocol en over de scoring van de Sensory Profile 2 waar je in je (eigen) praktijk tegen aanloopt
 • Bespreken en interpreteren van (specifieke) (eigen) casus op het gebied van prikkelverwerking bij kinderen op school

Leerdoelen

 • Leer van eigen casuïstiek en eigen vragen, maar ook van andere deelnemers met hun specifieke praktijkvoorbeelden
 • Krijg tips die speciaal zijn toegespitst op jouw casuïstiek en jouw vragen
 • Verdiepende kennis opdoen over de interpretatie van scores op kwadranten, sectiescores of factoren

Accreditatie 
Deze Masterclass is niet geaccrediteerd 
 

Prijs inclusief 

 • Toegang tot de online leeromgeving 
 • Digitaal trainingsmateriaal 
 • Toegang tot extra webinars en whitepapers 
 • Digitaal certificaat van deelname

  Deze masterclass is opgezet voor professionals die werken met kinderen in het onderwijs: orthopedagogen, psychologen, paramedici, leerkrachten of groepsbegeleidersen en is gericht op sensorische informatieverwerking van het kind in de klas of groep.

  Kennis van achtergrond van de Sensory Profile 2 NL wordt verondersteld (je hebt de e-learning en/of een verdiepingstraining afgerond)

  Mocht je net starten met het gebruik van de Sensory Profile 2 NL, dan adviseren wij je de e-learning SP-2 Basistraining Afname en Scoring te volgen. Wil je vooral meer weten over de achtergrond en je meer verdiepen, dan raden we je aan de klassikale SP-2 Verdiepingstraining te volgen.

  Deze SP-2-NL Masterclass is een (praktische) verdieping op de hiervoor genoemde trainingen en speciaal gericht op het beantwoorden van vragen waar jij tegen aanloopt.

  Trainingstijden:  
  Het doel van deze training heeft een praktisch insteek en is daarom een korte sessie van twee uur, zodat je deze eenvoudig(er) past in jouw programma. 

  Lever vooraf jouw vragen, knelpunten of casuïstiek in. In verband met het doel van deze training is het insturen van vragen en of casuïstiek een voorwaarde om mee te kunnen doen.

  Online:
  - 9.00 uur tot 11.00 uur of
  - 15.00 uur tot 17.00 uur  

  Trainer 
  André Rietman
   
  Tip
  Mocht je net starten met het gebruik van de Sensory Profile 2 NL, dan adviseren wij je de e-learning SP-2 Basistraining Afname en Scoring te volgen. Wil je vooral meer weten over de achtergrond en je meer verdiepen, dan raden we je aan de klassikale SP-2 Verdiepingstraining te volgen. Deze SP-2-NL Masterclass is een (praktische) verdieping op de hiervoor genoemde trainingen en speciaal gericht op het beantwoorden van vragen waar jij tegen aanloopt.

  Wil je na deze training je blijven ontwikkelen kijk dan eens bij het overige  aanbod van trainingen binnen jouw vakgebied van psychodiagnostiek

    
  Onze trainingen voldoen altijd aan: 

  • Exclusieve kennis over de meetinstrumenten  
  • De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen 
  • Direct toepasbaar in de praktijk    
  • Inspirerende trainers die expert zijn in hun vakgebied  
  • Sprekende praktijkcasussen 
  Deze training is ook heel geschikt voor een team of meerdere professionals van eenzelfde organisatie tegelijk, dus als incompany. Online, maar ook bij jullie in de organisatie. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn neem contact met ons op wij denken graag met je mee.

  Zodra wij reviews van deze training hebben ontvangen, delen wij die graag met jou. 

  Trainers

  André Rietman
  André Rietman
  Drs. André Rietman is kinder- en jeugdneuropsycholoog, GZ-psycholoog en ergotherapeut. Hij werkt in het Sophia kinderziekenhuis van het Erasmus MC te Rotterdam. Hij doet diagnostiek en behandeling en werkt aan diverse wetenschappelijke onderzoeken. André is gepromoveerd op het onderwerp: ‘Behavioral Phenotyping Neurofibromatosis type 1’. Hij is de bewerker van de handleidingen voor de Sensory Profiles (SP, Infant Toddler SP en Adolescent Adult SP) en van het boek Leven met sensaties.
  8 Trainingen
  Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

  Gegroepeerde productitems
  Productnaam Excl. BTW
  SP 2 Masterclass - Prikkelverwerking in de klas - 1 februari 2024 (09.00 uur tot 11.00 uur)
  Art.nr. course:1891655_1973680 / E3618.03-0-
  € 99,00