Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

SP-NL | Sensory Profile-NL - herziene editie

De Sensory Profile-NL (SP-NL) meet via een vragenlijst hoe goed kinderen sensorische informatie kunnen verwerken in alledaagse situaties. De referentiekaders van de vragenlijst zijn theorieën rond sensorische informatieverwerking en de neurowetenschappen.

De opvolger van de SP-NL, de SP-2-NL, is nu beschikbaar. De verkoop van de Complete set en handleiding van de Sensory Profile Herziene editie zijn daarom gestaakt. Formulieren bestellen is nog wel mogelijk. U kunt de nieuwe SP-2-NL hier aanschaffen. 

W. Dunn Nederlandse vertaling: A. Rietman
X

Specificaties

Kwalificatieniveau i A
Leeftijd Basisschool
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Onderwerp Autisme, Psychologie algemeen
Toepassingsgebied Motorische ontwikkeling, Neuropsychologie, Persoonlijkheid en Psychopathologie, Sensorische informatieverwerking

Bekijk de themapagina voor meer verdiepende content, zoals gratis whitepapers en webinars, of informatie over trainingen gerelateerd aan werken met deze test!

• Herziene editie met toevoeging van kwadrantscores, Nederlandse normen, nieuwe casuïstiek en interventies
• Ook boek van Winnie Dunn Leven met sensaties beschikbaar
• Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
• Af te nemen door o.a. kinderfysiotherapeuten, ergotherapeuten, orthopedagogen en psychologen 
• Oudervragenlijst voor sensorische informatieverwerking 
• Training professioneel testgebruik beschikbaar

Herziene theorie
In de Verenigde Staten verscheen in 2006 een supplement bij de handleiding van de Sensory Profile met aanvullende theorie. In het supplement worden ‘kwadrantscores’ geïntroduceerd als een bruikbare toevoeging voor de klinische interpretatie van de scores. Deze kwadrantscores zijn opgenomen in de herziene editie van de SP-NL.

Herziene handleiding
Omdat de nieuwe normen en de manier van interpreteren zo verschillen van de oude, is gekozen voor een geheel vernieuwde handleiding. Voor de volledigheid is het gedeelte van de oude handleiding dat inhoudelijk nog steeds bruikbaar is, geïntegreerd met de voor Nederland nieuwe vertaling en bewerking van het Sensory Profile Supplement. 

Het psychometrische gedeelte van de SP-NL is uitgebreid met gegevens over de normen, de betrouwbaarheid en de validiteit.Ook de casuïstiek is vernieuwd en de handleiding is aangevuld met een uitgebreid overzicht aan mogelijke interventies in het dagelijkse leven, passend bij de individuele patronen van prikkelverwerking. Zo ontstond voor Nederland een geheel herziene versie, de SP-NL. 

Boekuitgave
De auteur van de Sensory Profile, Winnie Dunn, is tevens de auteur van de boekuitgave Leven met sensaties. Voor meer informatie over de Nederlandse uitgave van het boek, klik hier.

Doel van de SP-NL
Het meten en profileren van (stoornissen in) de sensorische informatieverwerking van kinderen.

Doelgroep
De test wordt ingevuld door de ouders van kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Beschrijving
De Sensory Profile-NL (SP-NL) meet via een vragenlijst hoe goed kinderen sensorische informatie kunnen verwerken in alledaagse situaties. De referentiekaders van de vragenlijst zijn theorieën rond sensorische informatieverwerking en de neurowetenschappen. De SP-NL bestaat uit 125 items. Er is ook een verkorte versie van 38 items. Omdat de ouder/verzorger de lijst invult, wordt de ouder nadrukkelijk in het diagnostische proces betrokken.

De SP-NL geeft een goed beeld van de informatieverwerking bij het jonge kind en is zeer aantrekkelijk voor o.a. ergotherapeuten, (neuro- en revalidatie) psychologen, orthopedagogen, kinderfysiotherapeuten, kinderlogopedisten en kinderartsen. Voor baby’s en peuters, adolescenten en volwassenen zijn er de ITSP-NL (Infant/Toddler Sensory Profile) en de AASP-NL (Adolescent/Adult Sensory Profile).

Normering
De handleiding van de SP-NL bevat normgegevens van 2.131 kinderen van 4 t/m 12 jaar. 

Afname
De test kan met een instructie thuis of onder begeleiding van de professional via de pen-en-papiermethode worden ingevuld door de ouder/verzorger. Het invullen door de ouder/verzorger of de professional duurt ongeveer 30 minuten. De verkorte versie heeft een afnametijd van 10 minuten.

Jaar van uitgave
2013

De complete set bestaat uit: 
Sensory Profile NL Handleiding 
Sensory Profile NL Scoreformulieren (pak a 25 stuks) 
Sensory Profile NL Oudervragenlijst (pak a 25 stuks)

Al onze producten zijn auteursrechtelijk beschermd. Op kopiëren en onrechtmatig gebruik staat een boete.

Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
SP-NL Herziene Editie Scoreformulieren (25 stuks)
Art.nr. 3862.02 A
€ 64,76
SP-NL Herziene Editie Oudervragenlijsten (25 stuks)
Art.nr. 3862.03 A
€ 102,24
SP-NL Herziene Editie Verkorte Vragenlijsten (25 stuks)
Art.nr. 3862.04 A
€ 64,76