MMPI-2-RF-® | Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2 Restructured Form

De MMPI-2-RF-® is een vernieuwde en verkorte versie van de MMP®I-2.De MMPI-2-RF-® bestaat uit 338 items, welke een selectie zijn uit de 567 items van de MMPI®-2.

Yossef S. Ben-Porath en Auke Tellegen. Nederlandse vertaling en bewerking: P. van der Heijden, J. Derksen, J. Egger, G. Rossi, M. Laheij. T. Bogels
X

Specificaties

Kwalificatieniveau i B
Leeftijd Volwassenen, Ouderen
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Onderwerp Diagnostiek en classificatie
Toepassingsgebied Interesses, Persoonlijkheid, Persoonlijkheid en Psychopathologie

Bekijk de themapagina voor meer verdiepende content, zoals gratis whitepapers en webinars, of informatie over trainingen gerelateerd aan werken met deze test!

Met plezier willen we u informeren dat de uitgeverij PEN Psychodiagnostics, al vele jaren bekend als uitgever van de MMPI®-2, de MMPI-2-RF-®, de MMPI®-A en de EQ-i, per 1 maart 2022 de uitgeefrechten van deze instrumenten zal overdragen aan Pearson Benelux. We zijn trots om deze befaamde instrumenten te mogen toevoegen aan onze portfolio! 

Belangrijk: Was u klant bij PEN? Dan is het belangrijk om ons toestemming te geven voor gegevensoverdracht van PEN naar Pearson. Op deze manier kunnen wij u voorzien van belangrijke informatie, credits, licenties, dongels etc. Geef toestemming

InMail service: Maakt u gebruik van de InMail service? U kunt uw mail-in-formulieren, herkenbaar aan het serienummer, via het contactformulier aan ons opsturen.

Doel  
Screeningsinstrument voor het meten van psychopathologie en persoonlijkheidskenmerken. 

 

Doelgroep 
Volwassenen vanaf 18 tot 89 jaar. 

 

Gebruikerskwalificaties 
Kwalificatieniveau B. 

 

Beschrijving
De MMPI-2-RF-® is een vernieuwde en verkorte versie van de MMPI®-2. De MMPI-2-RF-® bestaat uit 338 items, welke een selectie zijn uit de 567 items van de MMPI®-2. De test bevat niet langer de traditionele klinische schalen en inhoudsschalen. In plaats daarvan vormen de geherstructureerde klinische schalen (Restructured Clinical scales; RC-schalen) de kern van deze test. Daarnaast bevat de test één nieuwe en zeven gereviseerde validiteitsschalen, drie hogere orde factoren, gebaseerd op de RC-schalen, 23 schalen voor specifieke problemen en twee interesse schalen en vijf vernieuwde psychopathologie-5 schalen (PSY-5). 

 

Standaardisatie 
Er zijn normen verzameld onder een representatieve steekproef van 2150 respondenten. 

 

Afname en scoring 
De afname van de MMPI-2-RF-® kan zowel op papier als digitaal worden gedaan. De scoring vindt altijd digitaal plaats. De afnameduur bedraagt ruim een half uur. Licenties en credits kunt u aanschaffen onder het tabblad digitaal in de productkaart. Meer weten over digitale scoring? Lees er binnenkort alles over op onze uitgebreide MMPI-site.
Op deze site vindt u ook een voorbeeld scorerapport onder het kopje 'Voorbeeldprofielen'.

Technische vereisten
De software werkt op iedere computer die op Windows draait.

 

Jaar van uitgave 
2013

Al onze producten zijn auteursrechtelijk beschermd. Op kopiëren en onrechtmatig gebruik staat een boete.

Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
MMPI-2-RF-® Basispakket (HL, vragenboekjes, antwoordbladen, incl. hoofdlicentie met 25 verwerkingen)
Art.nr. 4831.00 B
€ 888,30
MMPI-2-RF-® Handleiding
Art.nr. 4831.01 B
€ 66,15
MMPI-2-RF-® Vragenboekjes (set van 25)
Art.nr. 4831.03 B
€ 104,76
MMPI-2-RF-® Antwoordbladen (set van 25)
Art.nr. 4831.02 B
€ 22,95