Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Intelligentiemeting bij migranten met de WNV-NL

De Intelligentie testen van jonge vluchtelingen

Elke dag slaan duizenden mensen op de vlucht voor oorlog en geweld, onderdrukking of vervolging. De vaak arme buurlanden van deze landen kunnen de grote aantallen vluchtelingen niet meer aan. Daarom trekken miljoenen mensen naar verschillende landen in Europa voor een beter bestaan, waaronder naar Nederland en België. Onder hen zijn veel kinderen en jonge mensen, die graag naar school willen en zullen moeten worden geïntegreerd in ons schoolsysteem. 

Een beoordeling van de cognitieve functies is een vereiste om de best passende scholing voor hen te vinden. De Wechsler Non Verbal (WNV-NL) is een non verbale intelligentie test en kan worden ingezet bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 21 jaar zonder kennis van de Nederlandse taal. 

Pearson wilt u als professional ondersteunen met een uitgebreid informatiepakket bij het afnemen van de WNV bij jonge vluchtelingen. U kunt de volgende documenten gratis raadplegen:

1. Informatie over de WNV-NL voor de professional 

Ontdek hoe de WNV ingezet kan worden als non-verbale intelligentietest en hoe deze test is opgebouwd. We hebben een artikel hierover gemaakt expliciet gericht op (potentiële) testgebruikers.  Klik hier om als professional meer informatie te krijgen over de WNV-NL en de inzet van de test bij jonge vluchtelingen.

2. Uitleg over intelligentietests in verschillende talen

Omdat we professionals graag verder ondersteunen in hun dagelijks werk hebben we voor de WNV-NL, in diverse talen die in de herkomstlanden van de huidige migrantengolf worden gesproken, bijv. Farsi, Arabisch en Somalisch, gratis informatie over de test beschikbaar. Dit helpt ouders, maar ook kinderen en jongeren van wie sommigen zonder ouders in dit land aankomen, om een intelligentietest te begrijpen en er minder huiverig voor te zijn.

Het document is, naast de Nederlandse versie, beschikbaar in 19 verschillende talen. Klik op de gewenste taal om het document te openen:

Albanees Arabisch Bosnisch Dari Duits
Engels Frans Koerdisch Macedonisch Nederlands
Pasjtoe Perzisch Romani Russisch Servisch
Somalisch Spaans Tigrinya Turks Urdu

 

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met onze Test Consultants door te bellen naar 020-5815500 of door een e-mail te sturen naar testadvies-nl@pearson.com 

WNV-NL Training

Wist u dat Pearson Academy ook een WNV-NL Basistraining aanbiedt?. Klik hier voor meer informatie.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top