Solidariteit met de Oekraïense bevolking. Tests beschikbaar in het Oekraïens en Russisch Lees meer.
Selecteer

Hello!

We think you'll enjoy our United States store.Our stores

Select the store you would like to visit.

You will be redirected to your favourite store.WPPSI-event terugkijken


Het programma

00:00: Kick-off
Een korte introductie door de dagvoorzitter

02:32: De theoretische achtergrond van de WPPSI-IV-NL
Dr. Petra Hurks bespreekt de meetpretentie van de test in het kader van een ontwikkelingsperspectief van jonge kinderen. Hierbij wordt tevens ingegaan op de revisiedoelen van het instrument en de verschillen met de WPPSI-III-NL.

38:42: Vragenvuur
Dr. Petra Hurks en Senior Product Developer Joelle Dek beantwoorden alle vragen die u tot nu toe heeft.

1:02:01: WPPSI-IV-NL de normering, betrouwbaarheid en validiteit
Senior Product Developer Joelle Dek aan het woord over de vertaling/bewerking van de Nederlandse testversie, betekenis en gebruik van de meetfout, het gebruik van de test bij klinische groepen en voorspellende waarde.

1:33:37: De WPPSI-IV-NL in praktijk
Dr. Selma Ruiter vertelt op welke manier de WPPSI-IV-NL een toevoeging is aan het diagnostisch proces en bespreekt twee casussen van kinderen uit de leeftijdsgroep 2:6-3:11 en 4:0-6:11.

2:32:42: Vragenvuur 2.0
Q&A met Dr. Selma Ruiter over de WPPSI-IV-NL in de praktijk

2:43:33: Tot slot
Afsluiting door de dagvoorzitter

Verslag van de dag

Op de vroege morgen van 28 oktober transformeerde een deel van het Pearson kantoor in een Hilversum-waardige opnamestudio. Toen alles eenmaal up and running was werden alle betrokkenen in het midden van deze georganiseerde chaos vol camera’s, beeldschermen en andere technische elementen, gebriefd. De spanning was voelbaar aanwezig. Het betrof namelijk ons allereerste grote online live event.

Na het geven van de instructies, het testen van de technologie, en het neerzetten van de juiste mensen op de juiste positie was het bijna tijd om ‘live’ te gaan. De collega’s van sales, testadvies en marketing zaten klaar achter hun laptop om alle binnenkomende vragen en berichten van de deelnemers zo snel mogelijk te kunnen beantwoorden. Het belangrijkste doel van de dag betrof namelijk het leveren van een kwalitatief hoogstaand, interessant en informatief lanceringsevent. We waren best gespannen of alles wel op rolletjes zou lopen, en die spanning werd nog erger in de eerste paar minuten...

Er bleek iets niet goed met de livestream via Teams waardoor het event al snel ‘vol zat’ en er voor vele bezoekers geen plek meer was. Aan alle kanten werden we overspoeld met berichten van mensen die geen toegang (meer) hadden. De telefoon van collega Kathelijne leek wel een alarmcentrale. Lichte paniek voerde kort de boventoon. Gelukkig was er een plan B in de vorm van de stream via Youtube. Uiteindelijk bleek deze op het gebied van beeld- en geluidskwaliteit nog beter ook. Dat is dus wat je noemt ‘Een geluk bij een ongeluk’.

Nadat deze eerste hobbel was genomen, verliep alles een stuk soepeler. De presentatoren schitterden in hun rol, de verbinding was goed, de reacties die ondertussen vanuit het publiek binnenkwamen gaven enorm veel positieve energie, en er werden goede en leuke inhoudelijke vragen gesteld! De middag vloog voorbij.

De digitale lancering van WPPSI-IV-NL is in onze ogen een groot succes geworden. Deels te danken aan de organisatie, aan de vooraanstaande sprekers en hun interessante presentaties, maar grotendeels ook aan het geduld, het begrip en de lovende reacties die we vanuit de deelnemers hebben mogen ontvangen. Al met al zou je kunnen stellen dat we er samen, Pearson collega’s, externen, en ook zeker de virtuele ‘bezoekers’, een geweldig event van hebben gemaakt. Hoe erg we ook hopen dat dit soort dingen in de toekomst weer in het echt plaats kunnen vinden, kunnen we niet anders dan concluderen dat het eerste grote digitale live event voor herhaling vatbaar is!


Een kijkje achter de schermen