Solidariteit met de Oekraïense bevolking. Tests beschikbaar in het Oekraïens en Russisch Lees meer.
Selecteer

Hello!

We think you'll enjoy our United States store.Our stores

Select the store you would like to visit.

You will be redirected to your favourite store.

De afname-opties


De WPPSI-IV-NL kan op twee manieren afgenomen worden. Volledig digitaal, of (zoals u gewend bent van de WPPSI-III-NL) op papier. Bij de papieren versie heeft u nu de optie om digitaal te scoren. Klik op één van de opties om direct verder te lezen.

 1. Volledig digitaal afnemen via Q-interactive
 2. Op papier afnemen en digitaal scoren via Q-global
Of bekijk de korte video

1. Volledig digitaal afnemen via Q-interactive

De WPPSI-IV-NL kan nu volledig digitaal afgenomen worden met behulp van twee iPads en ons digitale platform Q-interactive. Q-interactive is een digitaal platform voor afname, scoring en rapportage van diverse tests zoals de WPPSI-IV-NL.

Digitaal afnemen WPPSI-IV-NL


Hoe gaat digitaal afnemen in zijn werk?
De afname van de WPPSI–IV-NL wordt uitgevoerd op twee iPads, die tijdens de afname via Bluetooth zijn verbonden. U heeft geen internet/WiFi nodig. De testleider gebruikt één iPad om instructies te geven, stimuli te tonen, antwoorden te registreren en te scoren. Het kind gebruikt de andere iPad om de stimuli te bekijken en te antwoorden. Een soort digitaal stimulusboek dus. De testleider is volledig in controle over de afname en dus is deze manier ook heel geschikt voor het jonge kind.

Het kind gebruikt nog steeds de materialen die nodig zijn om bepaalde subtests te maken zoals de blokjes voor blokpatronen, of de responsformulieren voor het maken van de verwerkingssnelheidsubtests. Daarbij worden de stimuli van de subtest Plaatjes Reeksen aan de cliënt getoond via het papieren stimulusboek. Dit omdat uit onderzoek is gebleken dat deze specifieke subtest bij deze jonge doelgroep niet goed via de cliënt-iPad afgenomen kon worden.

Hoe gaat de scoring bij een digitale afname in zijn werk?
De input van het kind wordt interactief geregistreerd en gecontroleerd door de testleider en in realtime geëvalueerd tijdens de test. Dit gebeurt via de testleider iPad. Als de afname is gedaan, kunt u de scores bekijken, aanpassen en eventueel notities toevoegen. Vervolgens kunt u via “Central” (het hoofdgedeelte van Q-interactive) een rapport uitdraaien, archiveren, downloaden en afdrukken.

Scorerapport
Klik hier om een voorbeeld van het scorerapport te bekijken.

Het klaarzetten van de testbatterij
De testbatterij wordt tevens voorafgaand aan de afname klaargezet in dit hoofdgedeelte van Q-interactive, Central. Na het invullen van de gegevens van de client, kan de testbatterij naar wens worden samengesteld. De testbatterij kan op elk gewenst moment nog aangepast worden, zelfs als de afname al is gestart.

testbatterij WPPSI-IV-NL

Benodigdheden voor digitaal afnemen

 • Q-interactive WPPSI-IV-NL starterskit
 • Q-interactive-jaarlicentie
 • Twee iPads

Heeft u al een Q-interactive-jaarlicentie? Bijvoorbeeld omdat u al gebruik maakt van een andere test via Q-interactive zoals de WISC-V-NL. Dan hoeft u enkel de starterskit aan te schaffen. iPads verkopen wij niet. Bekijk hier welke iPad-modellen geschikt zijn.

WPPSI-IV-NL starterkit Q-interactive

Wat zijn de voordelen van de WPPSI-IV-NL volledig digitaal afnemen?
Allereerst natuurlijk tijdwinst. In vergelijking met een papieren afname en scoring zal het digitaal scoren de meeste tijdwinst opleveren.

 • 30% tijdbesparing
 • Handleidingen altijd en overal beschikbaar in digitale vorm
 • Verhoogde motivatie van kinderen door moderne technologie die aansluit bij hun belevingswereld
 • Geen handmatige scoring dankzij realtime evaluatie van resultaten
 • Flexibel testbatterijen aanpassen wanneer u wilt, zelfs tijdens de afname.
 • Toegang tot alle tests die op Q-interactive staan (mits u het juiste kwalificatieniveau heeft).

Koop de Q-interactive starterskit >>2. Op papier afnemen en digitaal scoren via Q-global

U kunt nog steeds op een klassieke manier de WPPSI-IV-NL afnemen en handmatig scoren zoals u gewend was vanuit de WPPSI–III-NL. Echter is er nu een nieuwe optie bijgekomen! U kunt nu uw scoring digitaal doen via ons platform Q-global.

Hoe gaat de papieren afname in zijn werk?
Hier kunnen we kort over zijn, zoals u gewend bent van de WPPSI-III-NL. Er zijn wat aanvullende materialen beschikbaar zoals puzzels en een stift, maar de afnamewijze is niet veranderd.

Hoe gaat het digitaal scoren van de WPPSI-IV-NL in zijn werk?
Nieuw bij de WPPSI-IV-NL is de mogelijkheid om digitaal te scoren via ons platform Q-global. Via ons online platform Q-global kunnen ruwe scores die bepaald zijn met de papieren versie van de WPPSI-IV-NL worden ingevoerd. Het resultaat is een uitgebreid rapport met resultaten die u kunt downloaden als PDF of als doc-bestand.

WPPSI scoring Q-global

Scorerapport
Klik hier om een voorbeeld van het scorerapport te bekijken.

Benodigdheden voor een papieren afname en digitale scoring

 • WPPSI-IV-NL complete set
 • Q-global licentie
WPPSI-IV-NL complete set papier

Voordelen van de WPPSI-IV-NL digitaal scoren via Q-global

 • Tijdswinst door directe evaluatie en rapportage
 • Nauwkeurig door de automatische berekening van ruwe scores, naar geschaalde scores, percentielen, betrouwbaarheidsintervallen
 • Flexibel: overal beschikbaar, zolang je internettoegang hebt.
 • Snel en veilig toegang tot test- en persoonsgegevens
 • Veelzijdig: er zijn meerdere tests en scoring beschikbaar binnen Q Global zoals de WISC-V-NL, Bayley III, BDI-II-NL-R, BAI-NL, BYI-2-NL, Zareki)

Koop de complete set >>Bekijk de videoWPPSI-IV-NL webinar

Speciaal voor de WPPSI-IV-NL hebben wij een introductiewebinar opgenomen. Heeft u deze nog niet bekeken?


Bekijk de webinar >>