Deze site is onderdeel van Pearson Benelux B.V.
always learning

Extra informatie kopers WISC-V-NL voorverkoop aanbieding

U heeft gebruik gemaakt van de in 2017 speciaal geldende aanbieding: een pen en papier versie van de WISC-V-NL inclusief een gratis licentie (voor één gebruiker) onbeperkt scoren op ons Q-Global platform voor de periode van 5 jaar en een gratis Q-Interactive licentie (voor één gebruiker voor 1 jaar) om de WISC-V-NL digitaal af te nemen.

Op deze pagina vindt u alle informatie op een rij!

Wat is nodig om aan de slag te gaan met de WISC-V-NL?

Pen en papier afname en handmatige scoring

Pen en papier afname en online scoring via Q-Global

Digitale afname en scoring via
Q-Interactive

U kunt het instrument meteen inzetten. De afnamehandleiding bevat alle instructies voor het correct afnemen van de WISC-V-NL en de normtabellen die u nodig heeft om de WISC-V-NL te scoren.

U dient in het bezit te zijn van inloggegevens voor dit platform.

U ontvangt van ons een e-mail met een aanmeldformulier om uw Q-Global scoringspakket(ten) te activeren. Deze e-mail wordt verstuurd naar het e-mailadres waarmee de bestelling van de WISC-V-NL is geplaatst.

Belangrijk: de scoringspakketten zijn geldig tot 1 januari 2023. Hoe eerder u zich aanmeldt, hoe langer u gebruik kunt maken van uw pakket.

U ontvangt uiterlijk binnen 10 werkdagen na ontvangst van uw ingevulde aanmeldformulier uw inloggegevens voor Q-Global.

Bent u reeds in het bezit van een Q-Global account? Vul ook het formulier in dat u per e-mail krijgt, zodat we de WISC-V-NL bij het juiste account toevoegen.

Een handleiding voor de scoring van de WISC-V-NL op Q-Global is hier beschikbaar.

De WISC-V-NL zal eind maart 2018 beschikbaar zijn op ons platform Q-Interactive.

U ontvangt een e-mail om uw Q-Interactive licentie(s) te activeren. Deze e-mail wordt verstuurd naar het e-mailadres waarmee de bestelling van de WISC-V-NL is geplaatst.

De aanschaf van de WISC-V-NL in 2017 geeft u recht op 1 jaar gratis toegang tot deze digitale afname. Uw Q-Interactive licentie zal al eerder worden geactiveerd zodat u alvast vertrouwd kunt raken met het platform. U vindt er een aantal tests waarmee u de afname via Q-Interactive kunt oefenen (bijvoorbeeld de WAIS-IV-NL en enkele onderdelen uit de NEPSY-II-NL).

Uw Q-Interactive licentie is geldig tot eind maart 2019, zodat u een jaar gratis toegang heeft tot de WISC-V-NL op Q-Interactive.

Maakt u al gebruik van Q-Interactive? Uw licentie zal verlengd worden tot bovengenoemde datum.

Let op! U betaalt wel kosten voor de subtests die u binnen uw licentie inzet. Kijk op helloq.nl/prijzen voor een overzicht van de kosten.


Training WISC-V-NL

WISC-V-NL Basistraining

Pearson Academy organiseert een ééndaagse training over de meest gebruikte intelligentietest voor kinderen, de WISC-V-NL. Loopt u tijdens de afname van de WISC-V-NL aan tegen onduidelijkheden? Heeft u vragen over omkeer- en afbreekregels? vindt u het prettig deze nieuwe test snel in de vingers te krijgen? Volg deze korte gebruikerstraining en u voelt zich helemaal vertrouwd met het instrument.

WISC-V-NL Conversietraining

In deze conversietraining krijgen ervaren gebruikers van de WISC-III-NL op een compacte manier uitleg over de WISC-V-NL waardoor de overgang naar het gebruik van deze nieuwe versie soepel verloopt.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat de WISC-V-NL geleverd worden? 
Alle bestellingen van voor 21 december 15:00 worden nog in 2017 geleverd. Alle bestellingen die daarna worden geplaatst worden tegen de introductie prijs in de eerste week van januari geleverd.
Wanneer krijgen we de factuur?
Op het moment van leveren van de WISC-V-NL.
Is de WISC-V-NL helemaal compleet?
Nee, helaas niet. Om de WISC-V-NL nog dit jaar aan u te kunnen leveren wordt de complete set zonder de technische handleiding verstuurd. Deze handleiding is helaas vertraagd en zal nagestuurd worden in februari. De technische handleiding bevat informatie over onder andere de validiteit en de betrouwbaarheid van de test. Dit onderdeel is niet noodzakelijk om de WISC-V-NL af nemen of te scoren. Op deze manier kunt u toch al afnames doen met de WISC-V-NL om zo vertrouwd te raken met dit instrument.
Hoe activeer ik mijn scoringsprogramma Q-Global?
U hoeft hiervoor op dit moment nog niets te doen. U ontvangt een email met een aanmeldformulier. Deze vult u in met de namen van de gebruikers. Deze email wordt verstuurd naar het emailadres waarmee de bestelling is geplaatst. Als we uw gegevens hebben ontvangen, duurt het ca 10 werkdagen voordat uw account geactiveerd is. Als het zover is, ontvangt u een e-mail met uw inloggegevens.
Hoe activeer ik mijn digitale WISC-V-NL afname op Q-interactive?
Uw Q-Interactive account wordt pas begin volgend jaar geactiveerd. We verwachten de WISC-V-NL pas eind maart op Q-Interactive. Uw licentie geldt 1 jaar na het verschijnen van  de WISC-V-NL op Q-Interactive.
Ik heb 1x de introductie-aanbieding van de WISC-V-NL besteld, klopt het dat ik slechts 1 gebruiker kan aangeven voor Q-Global en Q-interactive? We willen met meer mensen de test gaan gebruiken.
U heeft per bestelde set 1x een gratis Q-global account (5 jaar) en 1x een gratis Q-Interactive account (1 jaar) gekregen. Dit zijn persoonlijke accounts. Indien u met meer personen binnen uw praktijk gebruikt wilt gaan maken van digitaal scoren en/of digitaal afnemen van de WISC-V-NL, dient u voor ieder persoon een apart account aan te vragen. Dit kan via onze website www.pearsonclinical.nl/online-testen.
Wanneer verwachten jullie de COTAN beoordeling van de WISC-V-NL?
Daar kunnen we helaas geen uitspraken over doen. COTAN is een onafhankelijke instantie, we hebben geen invloed op de beoordelingstermijn. De WISC-V-NL wordt naar alle verwachting in februari aangeboden aan de COTAN. Voor meer informatie over de COTAN beoordeling verwijzen we u naar de COTAN website.
Kan ik toch wat informatie ontvangen uit de technische handleiding?
Dit kan helaas niet. In deze PDF vindt u informatie over de samenstelling van de normgroep, test hertest betrouwbaarheid, interne consistentie en validiteit. 
Tot wanneer kan ik de WISC-V-NL met introductie korting bestellen?
 De speciale introductie aanbieding eindigt op 31 december 2017.


We wensen u veel gebruiksplezier toe met de WISC-V-NL! Indien u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze collega’s op de afdeling klantenservice en geef aan in het onderwerp: WISC-V-NL.