Bestellingen vóór 16 december 2022 worden nog tegen de huidige prijzen gefactureerd en vóór 31 december 2022 uitgeleverd. Meer informatie? Klik hier.

WISC-V-NL Conversietraining

  • Leer de verschillen tussen de WISC-III en de WISC-V.
  • Veel aandacht voor interpretatie en verslaglegging.
  • Ruime tijd voor oefening in afname en scoring.
  • Kies voor training op locatie of online.
X

Specificaties

Type training Op locatie, Online
Hoofdcategorie Klinische Psychologie, Onderwijs
Toepassingsgebied Intelligentie, Intelligentie/capaciteiten, Neuropsychologie, Ontwikkeling

Tijdens deze praktische training leer je de verschillen tussen de WISC-III en de WISC-V waarbij vooral de interpretatie en verslaglegging veel aandacht krijgt. Daarnaast is er voldoende tijd om te oefenen in afname en scoring. Bij deze training is de interpretatie echter het belangrijkste onderwerp, er wordt daarom gebruik gemaakt van filmmateriaal en casussen.

Inhoud training
Tijdens de training behandelt de trainer de volgende onderwerpen:
- uitleg van de theoretische basis, nieuwe teststructuur en CHC model
- kort doornemen van nieuwe subtests
- toelichting indexen en processcores
- interpretatie en verslaglegging

Resultaat
Na afloop van de training ben je in staat om op voorgeschreven en juiste wijze de WISC-V in te zetten met als doel een betrouwbaar en valide beeld te krijgen van de intelligentie.

Tijdsduur
10.00 uur tot 17.00 uur 

Prijs is inclusief
- toegang tot de online leeromgeving van Pearson Academy
- digitaal trainingsmateriaal
- toegang tot extra webinars en whitepapers
- geaccrediteerd certificaat
- koffie/thee en lunch (training op locatie)

De training wordt verzorgd door een van onze ervaren trainers:
Selma Ruiter, Alissa Sikkenk, Heleen van der Vlugt of Lindsay Vanhecke.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, psychodiagnostisch werkenden, eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen.

Accreditatie
NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):
K&J/OG herregistratie 6 punten
K&J/OG opleiding – diagnostiek 2 punten
K&J/OG opleiding – behandeling 0,5 punten
K&J/OG opleiding – overig taken 0,5 punten

NIP Eerstelijnspsychologen ELP herregistratie- 6 punten

Registerplein Psychodiagnostisch Werkenden - 19 punten

Dit geldt ook voor psychologen en pedagogen die bij SKJ zijn geregistreerd en voor herregistratie van Jeugdzorgwerkers SKJ.

Tip
Volg de Conversietraining wanneer je reeds bekend bent met andere WISC-tests of wanneer je de WISC-V-NL ongeveer 5-10 keer hebt afgenomen, gescoord en geïnterpreteerd. Heb je al ruime ervaring met het instrument en heb je de WISC-V-NL minimaal 15 keer afgenomen, gescoord en geïnterpreteerd dan raden wij de WISC-V-NL Verdiepingstraining aan. 

 

Trainers

Alissa Sikkenk
Alissa Sikkenk
Alissa heeft na haar bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, haar masters afgerond in Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken en Orthopedagogiek. Na haar afstuderen heeft Alissa meegewerkt aan het normeringsonderzoek van nieuwe intelligentietesten waaronder de WISC-V. Alissa heeft een aantal jaar gewerkt als docent aan de Universiteit Utrecht bij cursussen over o.a. diagnostiek. Alissa is op dit moment zelfstandig orthopedagoog en daarnaast werkzaam binnen de basis GGZ.
2 Trainingen
Heleen van der Vlugt
Heleen van der Vlugt
Heleen is sinds 2008 afgestudeerd master Neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Zij heeft binnen diverse klinische omgevingen veel ervaring opgedaan in de diagnostiek en behandeling van kinderen en volwassenen. Sinds 2005 is zij werkzaam binnen haar praktijk Pontifix Psychologie. De praktijk is gespecialiseerd in het uitvoeren van neuropsychologisch onderzoek. Daarnaast zal zij promoveren op de WISC-V aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
2 Trainingen
Jeannette Rosbach
Jeannette Rosbach
Drs. Jeannette Rosbach studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden, waar ze de afstudeerrichtingen Leerproblemen en Orthopedagogiek voltooide. Later behaalde ze ook een MSc in Clinical and Psychosocial Epidemiology aan de Rijksuniversiteit Groningen/UMCG. Ze werkte na haar studie enige jaren als medewerker gezondheidsbevordering en epidemiologisch onderzoeker bij diverse GGD’en. Als orthopedagoog is Jeannette betrokken geweest bij de normering van verschillende nieuwe IQ tests. Ze verzorgt op dit moment diagnostiek-onderwijs op de Erasmus Universiteit Rotterdam en is als docent ook betrokken bij een GZ-opleiding. Daarnaast is ze als orthopedagoog werkzaam in het primair onderwijs.
1 Trainingen
Selma Ruiter
Selma Ruiter
Dr. Selma Ruiter is in 1998 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren praktijkervaring is zij in 2001 begonnen met een promotieonderzoek naar een instrument voor ontwikkelingsdiagnostiek bij jonge kinderen. In 2007 heeft zij dit onderzoek afgerond. Zij ontwikkelde de Nederlandse versie van de Bayley Ontwikkelingsschalen als ook aangepaste versies voor kinderen met een beperking. Selma werkt als docent aan verschillende post-master opleidingen, waaronder de opleiding tot orthopedagoog-generalist NVO, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en schoolpsycholoog. In 2011 heeft zij samen met Francien Geerds de Kinderacademie Groningen opgericht, een eerstelijns orthopedagogische praktijk.
15 Trainingen
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
WISC-V-NL Conversietraining - 6 februari 2023, Utrecht
Art.nr. course:323367_1302420 / E3602.01
€ 295,00
WISC-V-NL Conversietraining (online) - 9 mei 2023
Art.nr. course:335302_1302424 / E3602.10
€ 285,00