WISC-V-NL Basistraining (online)

Een ééndaagse training over de meest gebruikte intelligentietest voor kinderen, de WISC-V-NL. Loopt u tijdens de afname van de WISC-V-NL aan tegen onduidelijkheden? Heeft u vragen over omkeer- en afbreekregels? Vindt u het prettig deze nieuwe test snel in de vingers te krijgen? Volg deze training en u voelt zich helemaal vertrouwd met het instrument.

Voor meer informatie zie onderaan deze pagina.

NB: Deze training faciliteren we ook als face to face training op locatie.  

X

Specificaties

Leeftijd 4-12 jaar (Basisschool), 12+ jaar (Jongeren/Adolescenten)
Type training Online
Hoofdcategorie Klinische Psychologie, Onderwijs
Toepassingsgebied Intelligentie, Intelligentie/capaciteiten, Neuropsychologie, Ontwikkeling

De WISC-V-NL meet de algemene intelligentie van kinderen tussen de 6 en 17 jaar en omvat 14 subtests. Met zeven subtests wordt het TIQ bepaald en met de overige subtests kunnen aanvullende indexscores bepaald worden. Tijdens de training wordt mede door gebruik van filmpjes de afname, scoring en (basale) interpretatie tegen de achtergrond van verantwoord testgebruik centraal gesteld. De subtests worden qua meetpretentie, toepassing en gebruik besproken, waarbij de valkuilen in afname en scoring worden toegelicht. 

Inhoud training
Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

-Uitgangspunten en achtergrondinformatie van de WISC-V-NL;
-Opzet van de test;
-Voorbereiding, afname en scoring;
-Oefening in afname van diverse subtests;
-Oefening in scoring;
-Interpretatie (basaal).

Leerdoelen
De training vergroot het gebruikersgemak van de WISC-V-NL. Na afloop bent u in staat om de WISC-V-NL af te nemen en te scoren. Er wordt tevens kort ingegaan op de interpretatie.

Tijdsduur 
09.30 - 16.30 uur 

Trainer
Selma Ruiter, Alissa Sikkenk, Jeannette Rosbach, Heleen van der Vlugt of Lindsay Vanhecke. 

Doelgroep
De training is bedoeld voor (beginnend) psychologen, orthopedagogen en psychodiagnostisch werkenden.

Accreditatie
NIP Eerstelijnspsychologen ELP herregistratie- 6,5 punten
Registerplein Psychodiagnostisch Werkenden - 15 punten

NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):
K&J/OG herregistratie 6,5 punten
K&J/OG opleiding – diagnostiek 3 punten

Bovenstaande accreditatie geldt ook voor psychologen en pedagogen die bij SKJ zijn geregistreerd en voor herregistratie van Jeugdzorgwerkers SKJ.

Inbegrepen in de training
-Digitaal trainingsmateriaal;

Tip
Volg de Basistraining wanneer u de WISC-V-NL nog niet eerder of slechts een enkele keer hebt afgenomen, gescoord en geïnterpreteerd. Indien u wel al veel ervaring hebt met de WISC-III-NL dan kunt u meteen de WISC-V-NL Conversietraining volgen. 

Trainers

Alissa Sikkenk
Alissa Sikkenk
Alissa heeft na haar bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, haar masters afgerond in Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken en Orthopedagogiek. Na haar afstuderen heeft Alissa meegewerkt aan het normeringsonderzoek van nieuwe intelligentietesten waaronder de WISC-V. Alissa heeft een aantal jaar gewerkt als docent aan de Universiteit Utrecht bij cursussen over o.a. diagnostiek. Alissa is op dit moment zelfstandig orthopedagoog en daarnaast werkzaam binnen de basis GGZ.
5 Trainingen
Heleen van der Vlugt
Heleen van der Vlugt
Heleen is sinds 2008 afgestudeerd master Neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Zij heeft binnen diverse klinische omgevingen veel ervaring opgedaan in de diagnostiek en behandeling van kinderen en volwassenen. Sinds 2005 is zij werkzaam binnen haar praktijk Pontifix Psychologie. De praktijk is gespecialiseerd in het uitvoeren van neuropsychologisch onderzoek. Daarnaast zal zij promoveren op de WISC-V aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
5 Trainingen
Jeannette Rosbach
Jeannette Rosbach
Drs. Jeannette Rosbach studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden, waar ze de afstudeerrichtingen Leerproblemen en Orthopedagogiek voltooide. Later behaalde ze ook een MSc in Clinical and Psychosocial Epidemiology aan de Rijksuniversiteit Groningen/UMCG. Ze werkte na haar studie enige jaren als medewerker gezondheidsbevordering en epidemiologisch onderzoeker bij diverse GGD’en. Als orthopedagoog is Jeannette betrokken geweest bij de normering van verschillende nieuwe IQ tests. Ze verzorgt op dit moment diagnostiek-onderwijs op de Erasmus Universiteit Rotterdam en is als docent ook betrokken bij een GZ-opleiding. Daarnaast is ze als orthopedagoog werkzaam in het primair onderwijs.
3 Trainingen
Selma Ruiter
Selma Ruiter
Dr. Selma Ruiter is in 1998 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren praktijkervaring is zij in 2001 begonnen met een promotieonderzoek naar een instrument voor ontwikkelingsdiagnostiek bij jonge kinderen. In 2007 heeft zij dit onderzoek afgerond. Zij ontwikkelde de Nederlandse versie van de Bayley Ontwikkelingsschalen als ook aangepaste versies voor kinderen met een beperking. Selma werkt als docent aan verschillende post-master opleidingen, waaronder de opleiding tot orthopedagoog-generalist NVO, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en schoolpsycholoog. In 2011 heeft zij samen met Francien Geerds de Kinderacademie Groningen opgericht, een eerstelijns orthopedagogische praktijk.
19 Trainingen
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
WISC-V-NL Basistraining (online) - 27 september 2022
Art.nr. course:335300_823070 / E3602.12
€ 285,00