Logopedische diagnostiek van meertalige kinderen live-webinar (online)

Het verbreden en verdiepen van de kennis rondom de logopedische diagnostiek van meertalige kinderen en staat in het teken van casuïstiek.

Logopedische diagnostiek van meertalige kinderen live-webinar (online)

Het verbreden en verdiepen van de kennis rondom de logopedische diagnostiek van meertalige kinderen en staat in het teken van casuïstiek.
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn
Type training
Online live-webinar
Onderwerp
Logopedie
Doelgroep
Children
Hoofdcategorie
Taal/Spraak
Toepassingsgebied
Taal, Taal/Spraak Tests
Leeftijd
4-12 jaar (Basisschool), 12+ jaar (Jongeren/Adolescenten)

Inhoud
Binnen het vakgebied van logopedie zien we steeds meer kinderen die in meer dan één taal zijn opgegroeid of de Nederlands taal niet vanaf de geboorte aangeboden hebben gekregen. Dit betekent dat er in alle stappen van de diagnostiek rekening gehouden dient te worden met een afwijkende taalontwikkeling, andere culturele achtergronden en ruis in de communicatie.

Voor de beoordeling van taalvaardigheid is De Clinical Evaluation of Language Fundamentals, CELF-4-NL/CELF-5-NL een complete test voor kinderen en jongvolwassenen van 5 tot 18 jaar. Wat betekent het voor de interpretatie van de testresultaten als een kind meertalig is? In hoeverre moeten andere talen worden onderzocht en voorkom je een over- of onderdiagnose? Met welke andere factoren moet rekening worden gehouden? De training is recentelijk vernieuwd, passend aan de Richtlijn Logopedie bij taalontwikkelingsstoornissen (oktober 2017).

Leerdoelen
-CELF-4-NL / CELF-5-NL verantwoord te gebruiken bij meertalige kinderen
-Bekend met het onderzoeksprotocol Diagnostiek bij meertalige kinderen
-Bekend met de implicaties van uitkomsten voor eventuele behandelingen

Doelgroep
De training is bedoeld voor logopedisten. Deelnemers hebben ervaring met de CELF-4-NL of CELF-5-NL en hebben voldoende kennis over de taalontwikkeling van meertalige kinderen.

Trainer
Janneke de Waal

Accreditatie
Deze training is geaccrediteerd bij St.ADAP met 10 punten.

Inbegrepen in de training
Trainingsmateriaal

Productvragen

Nog geen vragen. Stel als eerste een vraag!