Alle handige informatie op 1 plek

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werken veel professionals thuis. Voor sommigen zal dit betekenen dat een deel van het werk is gestaakt.
Om u te kunnen ondersteunen in deze tijd, hebben wij deze speciale website opgericht waarop allerlei vakinhoudelijke artikelen en video's te vinden zijn.

Alle webinars zijn kosteloos te volgen. Er kan geen certificaat aangevraagd worden voor het volgen van deze webinars.
Wilt u een geaccrediteerde trainingen volgen? Dan kunt u terecht bij Pearson Academy

(Live) Webinars Oudere webinars terugkijken Video's WISC-V-NL dag 2017

(Live) WebinarsWerken met de WPPSI-IV-NL: het hele verhaal over digitaal
Na een korte introductie over de papieren afname inclusief digitale scoringsmogelijkheid, gaan we verder in op de digitale afname van de WPPSI-IV-NL. We laten zien welk materiaal benodigd is en geven een kijkje in de allernieuwste subtests!

Wachtwoord: Deze webinar bevat gevoelige informatie die enkel onze klanten mogen zien. Wilt u de webinar bekijken, dan kunt u het wachtwoord voor deze video opvragen via testadvies-nl@pearson.com

Webinar terugkijken >>


Q-interactive: afname en scoring digitaal
Een live demonstratie van ons digitale testafnameplatform Q-interactive. Met Q-interactive kunt u tests als de WISC-V-NL, WAIS-IV-NL en de CELF-5-NL afnemen met behulp van twee iPad's.
Wachtwoord: Deze webinar bevat gevoelige informatie die enkel onze klanten mogen zien. Wilt u de webinar bekijken, dan kunt u het wachtwoord voor deze video opvragen via testadvies-nl@pearson.com

Webinar terugkijken >>


Screenen van angstgevoelens en opkomende depressie
In deze webinar vertelt onze collega Liesbeth alles over het screenen van angstgevoelens en opkomende depressie bij kinderen en jongeren in tijden van corona.

Webinar terugkijken >>


Diagnostiek tijdens COVID-19
Tijdens deze webinar bespreken sales consultants Liesbeth en Kathelijne óf en hoe u tijdens COVID-19 kunt testen. Er wordt onder andere besproken welke afnamemogelijkheden er zijn en hoe deze in zijn werk gaan. Tijdens deze uitleg komen er handige tips&tricks voorbij om de afname zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.

Webinar terugkijken >>


De introductie van de WPPSI-IV-NL
Kom luisteren naar een introductie van de nieuwe WPPSI-IV-NL die later dit jaar zal verschijnen. Leer alles over de de verschillen tussen de WPPSI-III-NL en WPPSI-IV-NL, De teststructuur, nieuwe subtests, indexen en psychometrische eigenschappen.

Webinar terugkijken >>


Introductie in de Raven's 2
De Raven's is wereldwijd de meest gebruikte non-verbale intelligentietest om snel een beeld van de algemene intelligentie (g) te krijgen. De Raven's 2 is in maart 2020 verschenen. In deze webinar krijgt u een introductie in de Raven's 2.

Webinar terugkijken


Introductie in de WISC-V-NL en de meest gestelde vragen van de afgelopen 2 jaar
Deze webinar start met een beknopte productpresentatie van de WISC-V-NL: verschillen met de WISC-III-NL, theoretisch model, subtests en indexen en psychometrie. Daarna zullen we een aantal van de meest gestelde vragen van de afgelopen twee jaar behandelen.

Webinar terugkijken >>


WISC-V-NL vragenhalfuurtje met Selma Ruiter
Luister naar de webinar van Selma Ruiter. Selma zal in een half uur een aantal ingezonden vagen over de WISC-V-NL beantwoorden.

Webinar terugkijken >>


CELF-5-NL: Dé introductie!
De CELF-5-NL is eind 2019 verschenen en is inmiddels in gebruik door de eerste logopedisten. Om een goed beeld te geven van deze nieuwe test, heeft sales consultant Liesbeth een webinar opgenomen.

Webinar terugkijken >>


Engelstalige webinar It's natural to be feeling some worry and anxiety at the moment, so this webinar is designed to explain how our brains work during such times and how mindfulness can help ground and anchor us.
Naast deze webinar is er ook een instructieblad over mindfulness.
Bekijk de mindfulness instructies >>

Webinar terugkijken >>

Oudere webinars terugkijken

Webinar: Intelligentiemeting met de WISC-V-NL en RAKIT-2

Webinar: RAKIT-2 productpresentatie

Webinar: Sensorische Informatieverwerking

Webinar: Gedrag, werkgeheugen en leerprestaties verbeteren op school

Webinar: Introductie BYI-2-NLWISC-V-NL dag video's

Intelligentie Sensorische Informatieverwerking (SI) door André Rietman

De WISC-V-NL en leerstoornissen door Tom Braams

ADHD en (hoog)intelligente kinderen door Nanda Lambregts-Rommelse

Intelligentie en LVB door Jeanet Nieuwenhuis

Hoogbegaafdheid door Lianne Hoogeveen

Intelligentie en motorische ontwikkeling door Remo Mombarg

Intelligentiemeting bij jonge kinderen door Petra Hurks

Cultuur en intelligentie door Fons van de Vijver

Achtergrond WISC-V-NL door Selma Ruiter

De WISC-V-NL en het CHC Model door Paul van der Heijden

Het CHC model door Paul van der Heijden

Naast webinars vind u hier ook een whitepaper betreffende de equivalentie van de WPPSI-IV-NL. Klik op deze link om het whitepaper te downloaden.