Telehealth - hulp op afstand

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werken veel professionals thuis. Voor sommigen zal dit betekenen dat een deel van het werk is gestaakt.
Om u te kunnen ondersteunen in deze tijd, hebben wij deze speciale website opgericht waarop allerlei vakinhoudelijke artikelen en video's te vinden zijn.

Tips & Tricks Webinars Overige informatie

Tips & tricksNIEUW
Het reinigen van testmateriaal bij face-to-face testen

Van onze klanten krijgen wij veel vragen over het reinigen van testmateriaal. In dit artikel geven wij u tips voor veilig testen van cliënten gedurende de uitbraak van het coronavirus.

Bekijk >>


Op afstand screenen op depressie en angst
In het nieuws zien we veel berichten langskomen over de gevolgen die de coronacrisis heeft op ons psychische welzijn. De thuisisolatie kan leiden tot meer piekeren, slechter slapen, etc. Lees in dit artikel hoe u op afstand kunt screenen op depressie en/of angst.

Bekijk >>


Diagnostiek tijdens COVID-19
Welke afnamemogelijkheden zijn er tijdens COVID-19? Lees in dit artikel over de mogelijkheden voor het afnemen van screeners, vragenlijsten en testbatterijen.

Bekijk >>


CELF-5-NL afnemen op afstand
Na weken hard werken hebben wij goed nieuws voor CELF-5-NL gebruikers! Vanaf nu kan de CELF-5-NL op afstand afgenomen worden via teleconferencing software. U krijgt via Q-Global kosteloos toegang tot de handleidingen en stimulusboeken.

Bekijk >>


WISC-V-NL afnemen op afstand
Na weken hard werken hebben wij goed nieuws voor WISC-V-NL gebruikers! Vanaf nu kan de WISC-V-NL op afstand afgenomen worden via teleconferencing software. U krijgt via Q-Global kosteloos toegang tot de handleidingen en stimulusboeken.

Bekijk >>


WAIS-IV-NL afnemen op afstand
Na weken hard werken hebben wij goed nieuws voor WAIS-IV-NL gebruikers! Vanaf nu kan de WAIS-IV-NL op afstand afgenomen worden via teleconferencing software. U krijgt via Q-Global kosteloos toegang tot de handleidingen en stimulusboeken.

Bekijk >>


De 10 spelregels bij beeldbellen
Het is zover: de beeldbel afspraak met uw wekelijkse cliënt staat op het punt om te beginnen. Maar… Halverwege de afspraak dringt het besef tot u door dat uw familiefoto’s wel erg zichtbaar zijn op de achtergrond. Lees in dit artikel een aantal belangrijke spelregels bij het beeldbellen.

Bekijk >>


Telehealth in 5 stappen
Bekijk de 5 stappen om op afstand een test af te nemen. Waar moet u aan denken voorafgaand aan een testafname? Welk platform gaat u gebruiken? Welke platformen biedt Pearson aan? En welke stappen doorloopt u na de testafname? Lees het antwoord op deze vragen in dit artikel.

Bekijk >>


Telehealth - 7 tips & tricks bij zorg op afstand
Door de opkomst van nieuwe technieken wint thuiswerken aan populariteit. Voor de gezondheidszorg betekent dit dat afspraken met cliënten - waar dit mogelijk is - op afstand plaatsvinden. Op welke algemene zaken moet u zoal op letten? Wat zijn praktische tips & tricks bij de inzet van telehealth bij een testafname?

Bekijk >>Thuiswerken met Pearson tests
Bekijk in dit artikel op welke manier je kunt thuiswerken met Pearson tests en bij welke partners onze tests beschikbaar zijn. Een compleet overzicht van onze partners is in dit artikel te vinden. Klik op de namen van onze partners om direct op de juiste pagina uit te komen.

Bekijk >>


Zelf testmateriaal via Telehealth gebruiken?
Om u te ondersteunen in de uitbreiding van uw telehealth diensten, brengt Pearson een ‘Verklaring van Geen Bezwaar’ uit voor het gebruik van ons auteursrechtelijk beschermd materiaal. Benieuwd wat hieronder valt? Lees dan verder. Licenties voor het aanpassen, vertalen, digitaliseren etc. van tests vallen buiten deze verklaring. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen via testadvies-nl@pearson.com.

Bekijk >>


Telehealth webinarsQ-interactive: afname en scoring digitaal
Een live demonstratie van ons digitale testafnameplatform Q-interactive. Met Q-interactive kunt u tests als de WISC-V-NL, WAIS-IV-NL en de CELF-5-NL afnemen met behulp van twee iPad's.
Wachtwoord: Deze webinar bevat gevoelige informatie die enkel onze klanten mogen zien. Wilt u de webinar bekijken, dan kunt u het wachtwoord voor deze video opvragen via testadvies-nl@pearson.com

Webinar terugkijken >>


Diagnostiek tijdens COVID-19
Tijdens deze webinar bespreken sales consultants Liesbeth en Kathelijne óf en hoe u tijdens COVID-19 kunt testen. Er wordt onder andere besproken welke afnamemogelijkheden er zijn en hoe deze in zijn werk gaan. Tijdens deze uitleg komen er handige tips&tricks voorbij om de afname zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.

Webinar terugkijken >>


Q-global webinar
Introductie webinar voor het gebruik van Q-global. Wat kun je met Q-global? Welke tests staan op Q-global? Aan de hand van de WISC-V-NL wordt laten zien hoe de scoring en rapportage werkt.

Bekijk >>


Screenen van angstgevoelens en opkomende depressie
In deze webinar vertelt onze collega Liesbeth alles over het screenen van angstgevoelens en opkomende depressie bij kinderen en jongeren in tijden van corona.

Webinar terugkijken >>


Overige informatie6 tips om voor jezelf te zorgen in deze stressvolle tijd
Zelfzorg is cruciaal om controle te krijgen over negatieve emoties en om mentaal veerkrachtig te zijn. In dit artikel vindt u zes tips die u hierbij kunnen helpen.

Bekijk >>


Mindfulness instructies
Een beetje stress is natuurlijk heel normaal en het kan zelfs helpen om een goed resultaat te behalen. Stress wordt pas een probleem zodra het zoveel wordt, dat het jouw prestatie in de weg gaat staan. Mindfulness kan dan helpen om de activiteit te verminderen in het hersengebied dat geassocieerd wordt met piekeren.

Bekijk >>


Engelstalige webinar It's natural to be feeling some worry and anxiety at the moment, so this webinar is designed to explain how our brains work during such times and how mindfulness can help ground and anchor us.
Naast deze webinar is er ook een instructieblad over mindfulness.
Bekijk de mindfulness instructies >>

Webinar terugkijken >>