Logopedie: Alle handige informatie op 1 plek

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werken veel professionals thuis. Voor sommigen zal dit betekenen dat een deel van het werk is gestaakt.
Om u te kunnen ondersteunen in deze tijd, hebben wij deze speciale website opgericht waarop allerlei vakinhoudelijke artikelen en video's te vinden zijn.

Webinars Video's CELF-5-NL White papers Overige informatie

WebinarsHoe neem je de CELF-5-NL digitaal af?
De CELF-5-NL kan zowel via papier als digitaal worden afgenomen. In deze training neemt onze collega Sjoerd u mee door een digitale afname van de CELF-5-NL.

Wachtwoord: Deze webinar bevat gevoelige informatie die enkel onze klanten mogen zien. Wilt u de webinar bekijken, dan kunt u het wachtwoord voor deze video opvragen via testadvies-nl@pearson.com

Webinar terugkijken >>


Q-interactive: afname en scoring digitaal
Een live demonstratie van ons digitale testafnameplatform Q-interactive. Met Q-interactive kunt u tests als de WISC-V-NL, WAIS-IV-NL en de CELF-5-NL afnemen met behulp van twee iPad's.
Wachtwoord: Deze webinar bevat gevoelige informatie die enkel onze klanten mogen zien. Wilt u de webinar bekijken, dan kunt u het wachtwoord voor deze video opvragen via testadvies-nl@pearson.com

Webinar terugkijken >>


CELF-5-NL: Dé introductie!
De CELF-5-NL is eind 2019 verschenen en is inmiddels in gebruik door de eerste logopedisten. Om een goed beeld te geven van deze nieuwe test, heeft sales consultant Liesbeth een webinar opgenomen.

Webinar terugkijken >>


Introductie in de Raven's 2
De Raven's is wereldwijd de meest gebruikte non-verbale intelligentietest om snel een beeld van de algemene intelligentie (g) te krijgen. De Raven's 2 is in maart 2020 verschenen. In deze webinar krijgt u een introductie in de Raven's 2.

Webinar terugkijken

Video's CELF-5-NL

Een review uit de praktijk

Hoe werkt een digitale afname met de CELF-5-NL?

De groeiscore-equivalent: Wat is het en wat kun je er mee?

Het kind observeren tijdens een testafname

De 3 momenten voor tijdwinst bij een digitale afname

Alles over de opnamefunctie in Q-interactive

Hoe test je actieve woordenschat met de CELF-5-NL?

White papersNIEUW
Casus: Een schatting van het intelligentieniveau bij nieuwkomers met de Raven’s 2

Aan de hand van een casus over Amirah, een 13-jarig Syrisch meisje met schoolse problemen, beschrijft gedragswetenschapper Noortje Hoogervorst het gebruik van de RAVEN'S 2 om het cognitief vermogen goed in kaart te kunnen brengen bij nieuwkomers.

Bekijk >>


NIEUW
Leesstrategieën

Leren lezen is een van de belangrijkste doelen van het onderwijs. Vanaf jonge leeftijd kunnen echter al grote verschillen ontstaan in de leesontwikkeling van kinderen. Ongeveer 10% van alle leerlingen in het basisonderwijs heeft leesproblemen.

Bekijk >>


CELF-5-NL: Achtergronden van de subtests
De CELF-5-NL meet mondelinge expressieve (productieve) en receptieve (passieve) taalvaardigheid binnen verschillende domeinen. In deze whitepaper wordt meer verteld over de achtergronden van de verschillende subtests van de CELF-5-NL.

Bekijk >>


Deel 1 van 4: Kennismaking met de Comprehensive Aphasia Test
In dit whitepaper over de CAT-NL kunt u algemene informatie vinden over het instrument. Er wordt informatie gegeven over het doel van de test, bij wie de test ingezet kan worden en welke professionals de test kunnen afnemen.

Bekijk >>


Deel 2 van 4: Psychometrische eigenschappen
In deze whitepaper wordt een samenvatting gegeven van het normeringsonderzoek dat gedaan is naar de CAT-NL en op basis waarvan de normen berekend zijn. Daarnaast worden het onderzoek en de resultaten van het validiteits- en betrouwbaarheidsonderzoek besproken.

Bekijk >>


Deel 3 van 4: Ernstbepaling. Kritieke waarden.
In deze whitepaper worden aanvullende gegevens verstrekt voor het indelen van de ernst van de stoornis in drie categorieën (Ernstige, Matig-ernstige en Lichte afasie) en het beoordelen van significante verschillen tussen twee testafnames.

Bekijk >>


Deel 4 van 4: Scoringscriteria en scoringsvoorbeelden subtest 17. Benoemen: zelfstandige naamwoorden
In deze white paper worden aanvullende gegevens verstrekt voor het objectief scoren van gegeven responsen door personen met afasie. De inter- en intrabeoordelaars-betrouwbaarheid zal hierdoor toenemen.

Bekijk >>


FAT-R: Veranderingen ten opzichte van de oorspronkelijke FAT
De FAT-R is de opvolger van de FAT uit 2010 (Van den Bos, Lutje Spelberg & De Groot). In 2012 is besloten de FAT op een aantal belangrijke punten te herzien. Deze whitepaper geeft een overzicht van de veranderingen.

Bekijk >>


FAT-R: Psychometrische eigenschappen
Problemen met lezen en spellen zijn meestal de aanleiding om de FAT-R als test in te zetten. Lees in deze white paper meer over de nieuwe normen, scoringsmethoden en betrouwbaarheid- en het valideringsonderzoek.

Bekijk >>


Overige informatieCELF-5-NL afnemen op afstand
Na weken hard werken hebben wij goed nieuws voor CELF-5-NL gebruikers! Vanaf nu kan de CELF-5-NL op afstand afgenomen worden via teleconferencing software. U krijgt via Q-Global kosteloos toegang tot de handleidingen en stimulusboeken.

Bekijk >>


6 tips om voor jezelf te zorgen in deze stressvolle tijd
Zelfzorg is cruciaal om controle te krijgen over negatieve emoties en om mentaal veerkrachtig te zijn. In dit artikel vindt u zes tips die u hierbij kunnen helpen.

Bekijk >>


Mindfulness instructies
Een beetje stress is natuurlijk heel normaal en het kan zelfs helpen om een goed resultaat te behalen. Stress wordt pas een probleem zodra het zoveel wordt, dat het jouw prestatie in de weg gaat staan. Mindfulness kan dan helpen om de activiteit te verminderen in het hersengebied dat geassocieerd wordt met piekeren.

Bekijk >>


Engelstalige webinar It's natural to be feeling some worry and anxiety at the moment, so this webinar is designed to explain how our brains work during such times and how mindfulness can help ground and anchor us.
Naast deze webinar is er ook een instructieblad over mindfulness.
Bekijk de mindfulness instructies >>

Webinar terugkijken >>