Onderwijs: alle handige informatie op 1 plek

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werken veel professionals thuis. Voor sommigen zal dit betekenen dat een deel van het werk is gestaakt.
Om u te kunnen ondersteunen in deze tijd, hebben wij deze speciale website opgericht waarop allerlei vakinhoudelijke artikelen en video's te vinden zijn.

Webinars White papers Overige informatie

WebinarsWerken met de WPPSI-IV-NL: het hele verhaal over digitaal
Na een korte introductie over de papieren afname inclusief digitale scoringsmogelijkheid, gaan we verder in op de digitale afname van de WPPSI-IV-NL. We laten zien welk materiaal benodigd is en geven een kijkje in de allernieuwste subtests!

Wachtwoord: Deze webinar bevat gevoelige informatie die enkel onze klanten mogen zien. Wilt u de webinar bekijken, dan kunt u het wachtwoord voor deze video opvragen via testadvies-nl@pearson.com

Webinar terugkijken >>


Q-interactive: afname en scoring digitaal
Een live demonstratie van ons digitale testafnameplatform Q-interactive. Met Q-interactive kunt u tests als de WISC-V-NL, WAIS-IV-NL en de CELF-5-NL afnemen met behulp van twee iPad's.
Wachtwoord: Deze webinar bevat gevoelige informatie die enkel onze klanten mogen zien. Wilt u de webinar bekijken, dan kunt u het wachtwoord voor deze video opvragen via testadvies-nl@pearson.com

Webinar terugkijken >>


De introductie van de WPPSI-IV-NL
Kom luisteren naar een introductie van de nieuwe WPPSI-IV-NL die later dit jaar zal verschijnen. Leer alles over de de verschillen tussen de WPPSI-III-NL en WPPSI-IV-NL, De teststructuur, nieuwe subtests, indexen en psychometrische eigenschappen.

Webinar terugkijken >>


Introductie in de WISC-V-NL en de meest gestelde vragen van de afgelopen 2 jaar
Deze webinar start met een beknopte productpresentatie van de WISC-V-NL: verschillen met de WISC-III-NL, theoretisch model, subtests en indexen en psychometrie. Daarna zullen we een aantal van de meest gestelde vragen van de afgelopen twee jaar behandelen.

Webinar terugkijken >>


WISC-V-NL vragenhalfuurtje met Selma Ruiter
Luister naar de webinar van Selma Ruiter. Selma zal in een half uur een aantal ingezonden vagen over de WISC-V-NL beantwoorden.

Webinar terugkijken >>


Introductie in de Raven's 2
De Raven's is wereldwijd de meest gebruikte non-verbale intelligentietest om snel een beeld van de algemene intelligentie (g) te krijgen. De Raven's 2 is in maart 2020 verschenen. In deze webinar krijgt u een introductie in de Raven's 2.

Webinar terugkijken


White papersNIEUW
Stoom die hersenen klaar voor het nieuwe schooljaar!

De scholen zijn net begonnen: tijd dus om die hersenen weer aan te zetten! Na een lange zomervakantie is de start van het nieuwe schooljaar vaak een hele verandering voor veel kinderen. Nu het onderwijs in zijn ‘normale vorm’ door de coronacrisis lange tijd niet door kon gaan, is deze omschakeling mogelijk nog veel groter geworden.

Bekijk >>


NIEUW
Casus: Een schatting van het intelligentieniveau bij nieuwkomers met de Raven’s 2

Aan de hand van een casus over Amirah, een 13-jarig Syrisch meisje met schoolse problemen, beschrijft gedragswetenschapper Noortje Hoogervorst het gebruik van de RAVEN'S 2 om het cognitief vermogen goed in kaart te kunnen brengen bij nieuwkomers.

Bekijk >>


NIEUW
Leesstrategieën

Leren lezen is een van de belangrijkste doelen van het onderwijs. Vanaf jonge leeftijd kunnen echter al grote verschillen ontstaan in de leesontwikkeling van kinderen. Ongeveer 10% van alle leerlingen in het basisonderwijs heeft leesproblemen.

Bekijk >>


Deel 1 van 3: Theoretisch model en aanpassingen t.o.v. de WISC-III-NL
In deze whitepaper zal een uiteenzetting worden gegeven van de belangrijkste verschillen tussen de WISC-IIIINL en de WISC-V-NL. Aan de orde komen onder andere de structurele verschillen tussen beide testversies. Tevens worden belangrijke verschillen besproken in bijvoorbeeld de afnameprocedure en de subtestinhoud.

Bekijk >>
Deel 2 van 3: Psychometrische eigenschappen
In deze whitepaper wordt een samenvatting gegeven van het normeringsonderzoek dat gedaan is naar de WISC-V-NL en op basis waarvan de normen berekend zijn. Daarnaast worden delen van het onderzoek en de resultaten van het betrouwbaarheids- en validiteitsonderzoek globaal besproken.

Bekijk >>


Deel 3 van 3: Afname van de WISC-V-NL in klinische groepen
In deze whitepaper wordt eerst ingegaan op de mogelijkheid tot het afwijken van de gestandaardiseerde afname en het aanpassen ervan ten behoeve van gebruik bij cliënten met speciale behoeften. Vervolgens wordt specifiek ingegaan op de mogelijkheden en beperkingen van het inzetten van de WISC-V-NL bij cliënten met een taalprobleem.

Bekijk >>


De verschillen tussen de WISC-III-NL en de WISC-V-NL
Omdat in Nederland geen WISC-IV is uitgegeven zullen de verschillen tussen de twee opeenvolgende versies van de WISC; de WISC-III-NL en de WISC-V-NL wat groter zijn dan normaal tussen twee opeenvolgende versies. Lees in deze white paper alles over de verschillen.

Bekijk >>


Hoe kan intelligentie onafhankelijk van taal en cultuur worden gemeten?
De afgelopen jaren zijn er vele mensen uit diverse landen naar Nederland toe gekomen om oorlog te ontvluchten en hier onderdak en een betere toekomst te vinden. Gezien deze situatie staan veel professionals voor een uitdaging: Hoe kan ik intelligentie onafhankelijk van taal en cultuur meten?

Bekijk >>
Standardized Assessment for Clinical Practitioners: A Primer
Engelstalige white paper van onze collega's uit Amerika. What distinguishes a standardized assessment from a nonstandardized assessment? Why are standardized tests an important part of clinical assessment practices? Everything you need to know about testing in one white paper.

Bekijk >>


ZAREKI-R-NL
Dit eerste whitepaper over de ZAREKI-R-NL geeft een globaal beeld van het instrument; wat meet het instrument met welke subtests, bij wie kan het ingezet worden, wie kan het instrument afnemen en welke resultaten worden er verkregen.

Bekijk >>


ZAREKI-R-NL
De ZAREKI-R-NL heeft kwalificatieniveau 0, wat betekent dat hij in te zetten is door zowel leerkrachten, RT’ers, IB’ers als psychologen en (ortho)pedagogen. In deze white paper wordt een voorzet gegeven van de wijze waarop elk van deze disciplines met het instrument aan de slag kan en hoe om gegaan kan worden met de resultaten.

Bekijk >>


RAKIT-2
In oktober 2012 is de RAKIT-2 op de markt verschenen, een herziening van de RAKIT. In deze whitepaper worden de redenen om de test te herzien beschreven, evenals de wijzigingen ten opzichte van de oude RAKIT op subtest- en factorniveau.

Bekijk >>


RAKIT-2
In dit whitepaper wordt een overzicht gegeven van het normeringsonderzoek dat gedaan is naar de RAKIT-2 en op basis waarvan de normen berekend zijn. Ook worden het onderzoek en de resultaten van het validiteits- en betrouwbaarheidsonderzoek besproken.

Bekijk >>


Overige informatie6 tips om voor jezelf te zorgen in deze stressvolle tijd
Zelfzorg is cruciaal om controle te krijgen over negatieve emoties en om mentaal veerkrachtig te zijn. In dit artikel vindt u zes tips die u hierbij kunnen helpen.

Bekijk >>


Mindfulness instructies
Een beetje stress is natuurlijk heel normaal en het kan zelfs helpen om een goed resultaat te behalen. Stress wordt pas een probleem zodra het zoveel wordt, dat het jouw prestatie in de weg gaat staan. Mindfulness kan dan helpen om de activiteit te verminderen in het hersengebied dat geassocieerd wordt met piekeren.

Bekijk >>


Engelstalige webinar It's natural to be feeling some worry and anxiety at the moment, so this webinar is designed to explain how our brains work during such times and how mindfulness can help ground and anchor us.
Naast deze webinar is er ook een instructieblad over mindfulness.
Bekijk de mindfulness instructies >>

Webinar terugkijken >>