Psychologie van het uiterlijk

Tevreden met het uiterlijk, maar de perfectie lokt

Auteur: Liesbeth Woertman

Psychologie van het uiterlijk

Tevreden met het uiterlijk, maar de perfectie lokt

Auteur: Liesbeth Woertman

€ 26,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026522581

Ik doe het voor mezelf is een veelgehoorde uitspraak van mensen die een cosmetische ingreep ondergaan. We smeren zalfjes, slikken pillen en laten artsen in ons lichaam snijden. Doen we dat echt allemaal alleen maar voor onszelf? Liesbeth Woertman maakt duidelijk dat ons zelfbeeld bestaat bij de gratie van anderen: zonder ‘spiegel’ geen zelfbeeld. Woertman kiest in haar boek niet alleen voor de psychologische invalshoek, maar gebruikt ook filosofische, biologische en sociologische inzichten.

Zijn mooie mensen gelukkig? Is het belangrijk dat wij mooi zijn of dat anderen ons mooi vinden? Wat is een mooi uiterlijk eigenlijk? De strijd tegen veroudering verliezen we allemaal. De strijd om geluk hoeven we niet te verliezen. Woertmans nieuwste boek is een hoopvol boek. Geluk is niet te koop in potjes, maar ontstaat door het aangaan van betekenisgevende verbintenissen met liefdevolle anderen.

'Psychologie van het uiterlijk leerde me dat liefdevolle en aandachtige interactie met anderen een positiever beeld van mezelf en de ander oplevert.' In: Santé

‘Grote verdienste van haar boek is dat het, zonder te vervallen in de gemakkelijke receptuur van zelfhulpboeken, handvatten biedt - aan vrouwen en mannen en aan jongeren en ouderen - voor zowel meer zelfinzicht als een kritische houding tegenover de invloeden uit de sociale omgeving, als het om uiterlijk en lichaamsbeleving gaat. Daarbij staat de Nederlandse samenleving en cultuur centraal. Tegelijkertijd wordt een en ander aan het einde prettig gerelativeerd met verwijzingen naar idealen en praktijken in bijvoorbeeld Italië, Azië en Brazilië.’ In: Tijdschrift voor Genderstudies

Meer informatie over dit boek kunt u vinden op de Psychologie van het Uiterlijk website.

Liesbeth Woertman (1954) is hoogleraar kwaliteit en vormgeving Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Eerder verscheen van haar Moeders mooiste. De schone schijn van het uiterlijk.

ISBN
978 90 265 2258 1

Jaar van uitgave
2013

Druk
1e

Omvang
120 pagina’s

NUR
772

A / S / W
A

Doelgroep
Studenten communicatie en/of psychologie en algemeen geïnteresseerden.

Productvragen

Nog geen vragen. Stel als eerste een vraag!