Pearson deed mee aan steptember

Voor het eerst deed Pearson dit jaar als organisatie mee aan ‘Steptember’. Het concept was eenvoudig: Elke dag in september minimaal 10.000 passen zetten en op die manier geld inzamelen voor het goede doel: mensen met cerebrale parese. 

Vrijwel de gehele organisatie deed mee, verdeeld over teams van ongeveer vier leden. Vol enthousiasme gingen we van start bij het aanvangen van de negende maand. Al snel bleek het geen overbodige luxe dat je naast het letterlijk zetten van stappen, ook andere activiteiten zoals sporten, fietsen en schoonmaken kon invoeren in de Steptember app die vervolgens werden omgerekend naar stappen. 10.000 klinkt weinig, maar als je de hele dag op een bureaustoel zit is het best veel. 

Ondanks het feit dat de deelname aan steptember begon omwille van het goede doel, ontstond er naarmate de maand vorderde meer en meer competitie tussen de teams onderling. Deze geldingsdrang resulteerde in bijzonder actief gedrag.
Na afloop van de challange kwam het Clinical Benelux team als ‘winnaar’ uit de bus met bijna 2.000.000 stappen. Maar nog veel belangrijker: In totaal is er met al dat bewegen door Pearson ruim 5000 euro ingezameld. En dat voelt pas echt als een overwinning.