Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

Logopedie en Begrijpend lezen bij kinderen met TOS (online zelfstudie)

 • Ga dieper in op de problemen die kinderen met TOS hebben bij begrijpend lezen
 • Achterhaal en stel de oorzaken vast van deze problemen
 • Leer een behandelplan opstellen
X

Specificaties

Type training Online zelfstudie
Hoofdcategorie Taal/Spraak
Toepassingsgebied Taal/Spraak

Zoek je verdieping of wil je meer weten over de problemen die kinderen met een taalontwikkelings-stoornis (TOS) hebben met begrijpend lezen? Wat is begrijpend lezen, en waarom is het zo belangrijk? Wil je weten hoe het verband tussen taal en begrijpend lezen van invloed is op deze problemen? Hoe uit zich dat bij kinderen met TOS en hoe kun je een kind daarmee helpen? Wat doe je als je een kind met deze hulpvraag aangemeld krijgt? Deze vragen worden beantwoord in deze e-learning Logopedie en Begrijpend lezen bij kinderen met TOS.

Krijg inzichten in en concrete handvatten bij problemen die kinderen met TOS kunnen hebben met begrijpend lezen. Begrijpend lezen is een vaardigheid die bijna geheel leunt op talige vaardigheden. In de leerlijnen en referentieniveaus wordt veel belang gehecht aan begrijpend lezen. In deze training bespreekt trainer Janneke de Waal-Bogers vanuit recente theorie hoe het begrijpend lezen bij kinderen zich ontwikkelt. Je leert onderzoeken welke oorzaken ten grondslag liggen aan de problemen met begrijpend lezen en hoe zich dat uit bij kinderen met TOS. Vervolgens leer je hoe je logopedisch onderzoek inricht en hoe je kinderen met deze problematiek kunt behandelen.

Onderwerpen
In deze e-learning komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De samenhang tussen taalonderwijs, taalontwikkeling en begrijpend lezen
 • De problemen die kinderen met TOS kunnen hebben en de oorzaken ervan
 • Het vaststellen van problemen met begrijpend lezen bij kinderen met TOS
 • Het opstellen van een behandelplan

Leerdoelen 
Deze verdiepende e-learning vergroot je kennis over kinderen met TOS en hun mogelijke problemen met begrijpend lezen en weet je hoe kinderen de vaardigheid tot begrijpend lezen ontwikkelen. Je bent in staat om de problemen met begrijpend lezen bij kinderen met TOS te identificeren en je weet hoe je een behandelplan kunt opstellen.

Accreditatie
De training is geaccrediteerd bij St. ADAP met 11,5 punten

Prijs inclusief 

 • Toegang tot de online leeromgeving 
 • Digitaal trainingsmateriaal
 • Na aankoopdatum 3 maanden toegang tot de training 
 • Toegang tot extra webinars en whitepapers 
 • Geaccrediteerd digitaal certificaat   

   

  Deze training is bedoeld voor logopedisten.

  Studiebelasting 
  Ca. 12 uur, inclusief literatuur. In eigen tijd en op eigen tempo te volgen.

  Trainer 
  Janneke de Waal-Bogers
   
  Tip 
  Naast begrijpend lezen kunnen kinderen met TOS ook nog tegen andere problemen aanlopen, zoals moeite hebben met praten of begrijpen van gesproken taal. Wil je meer weten over de logopedische behandeling van oudere kinderen (vanaf 9 jaar) met TOS, volg dan de online zelfstudie Logopedische behandeling van oudere kinderen met TOS of kijk verder naar onze overige trainingen voor logopedisten.

  Onze trainingen voldoen altijd aan: 

  • Exclusieve kennis over de meetinstrumenten  
  • De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen 
  • Direct toepasbaar in de praktijk    
  • Inspirerende trainers die expert zijn in hun vakgebied  
  • Sprekende praktijkcasussen    Trainers

   Janneke de Waal-Bogers
   Janneke de Waal-Bogers
   Janneke de Waal-Bogers MBA is logopedist en remedial teacher. Ze geeft les aan paramedici in opleiding (HBO) en verzorgt trainingen over diagnostiek en behandeling van taalstoornissen en ander leer- en gedragsstoornissen bij kinderen. Daarnaast is Janneke bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Zij heeft veel kennis en ervaring in het begeleiden van kinderen met taal-, leer- en gedragsproblemen (bijvoorbeeld autismespectrumstoornissen, dyslexie, meertaligheid) door haar werk als logopedist en ambulant begeleider in het speciaal basisonderwijs. Janneke was tot 2023 jarenlang hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie (vakblad voor logopedisten). Ze is auteur en eindredacteur van het boek Taaldiagnostiek bij kinderen (Pearson Benelux, 2020). Dit boek biedt informatie en technieken ter ondersteuning van (het onderwijs is) de complexe diagnostiek van kinderen met taalproblemen.
   10 Trainingen
   Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

   Gegroepeerde productitems
   Productnaam Excl. BTW
   Logopedie en Begrijpend lezen bij kinderen met TOS (online zelfstudie) - e-learning
   Art.nr. course:564435_605899 / E3597.02-0-
   € 295,00