Het geheim van de betere therapeut

Cliëntgestuurd, resultaatbewust

Auteur: Barry Duncan; Vertaling: Wouter Scheen; Bewerking: Mark Crouzen

Het geheim van de betere therapeut

Cliëntgestuurd, resultaatbewust

Auteur: Barry Duncan; Vertaling: Wouter Scheen; Bewerking: Mark Crouzen

€ 34,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026522482

Het is niet altijd even eenvoudig om bij een individuele cliënt objectief vast te stellen of je het gewenste resultaat behaalt. Of je therapie loopt niet zoals je gehoopt had en je begrijpt niet hoe dat komt en hebt geen idee hoe je het anders aan moet pakken of wat je eraan kunt doen. Je leest zo veel je kunt, je probeert de nieuwste benaderingen en technieken uit, maar ondanks al je inspanningen krijg je het gevoel dat er iets ontbreekt. Hoe kun je nu precies vaststellen of je vooruitgang boekt? Hoe kun je betere resultaten boeken, vaker en met meer verschillende soorten cliënten? Kortom: hoe kun je een betere therapeut worden?

In Het geheim van de betere therapeut geeft Barry Duncan een antwoord op deze en andere vragen. Hij onderzoekt een aantal gemeenschappelijke factoren die aan alle therapieën ten grondslag liggen en laat zien hoe belangrijk de therapeutische relatie is voor een succesvolle therapie. Duncan geeft duidelijke en overtuigende adviezen over de manier waarop therapeuten kunnen omgaan met cliënten die na verloop geen verbetering lijken te vertonen. Die adviezen behelzen een eenvoudig vijfstappenplan waarin op de cliënt gebaseerde feedback over de geboekte resultaten wordt gecombineerd met de professionele langetermijnontwikkeling van de therapeut.
Het geheim van de betere therapeut bevat levendige casusbeschrijvingen en is toegankelijk geschreven. Het biedt praktische handvatten aan iedereen die zijn werk een nieuwe richting wil geven en een betere therapeut wil worden.

In dit boek laat Duncan zien hoe je de research uit The heart and soul of change. Delivering what works in therapy (2010) als therapeut in de praktijk kunt toepassen. De persoon van de therapeut blijkt (met het gebruik van feedback) – naast de factor van dat wat de cliënt inbrengt – de belangrijkste factor in het resultaat van de therapie, en veel belangrijker dan methode of techniek.
Dr. Hans Cladder, auteur van Oplossingsgerichte korte psychotherapie (5e druk 2010)

Geformaliseerde cliëntfeedback kan zich tegenwoordig in een warme belangstelling verheugen. Het werd dan ook tijd dat er een toegankelijk boek over dit onderwerp op de Nederlandse markt beschikbaar kwam. In Het geheim van de betere therapeut vind je uitgebreide theoretische, wetenschappelijke én praktische informatie over het gebruik van feedback in de behandeling. Duncan maakt in zijn energieke en enthousiaste stijl en met tal van praktijkvoorbeelden duidelijk hoe hij te werk gaat, met als doel het optimaliseren van de therapeutische relatie met de cliënt én het verbeteren van het behandelresultaat.
Peter Breukers, trainer CDOI, eerstelijnspsycholoog

ISBN
978 90 265 2248 2

Jaar van uitgifte
2012

Druk
1e

Pagina's
204 pagina’s

NUR
777

A / S / W
W

Doelgroep
psychologen, psychotherapeuten, psychiaters

Productvragen

Nog geen vragen. Stel als eerste een vraag!