Wat is Q-interactive?

Als u onze tests digitaal wilt afnemen en scoren, maakt u gebruik van ons digitale platform Q-interactive. Wellicht heeft u ondertussen ook de naam Q-global voorbij zien komen. Dit is ons platform om digitaal te scoren als u op papier een testafname heeft gedaan.

Digitaal afnemen en scoren via q-interactive

Waarom kiezen onze klanten voor digitaal afnemen en scoren van onze tests?

We zetten een aantal voordelen van het digitaal afnemen en scoren van onze test op een rij.

> Geen zware testkoffers meer
U hoeft geen zware handleidingen, een stopwatch, stapels scoreformulieren, responsboekjes, stimulusboeken en andere benodigdheden meer mee te nemen. Met Q-interactive heeft u alles wat u nodig heeft direct bij de hand, op twee tablets waarmee u overal kunt werken.

> Met een Q-interactive jaarlicentie krijgt u toegang tot alle tests op Q-interactive
Wilt u de WPPSI-IV-NL afnemen en ook de WISC-V-NL? Dit kan met digitaal afnemen en scoren gemakkelijk en voordelig. U schaft namelijk een jaarlicentie aan voor het platform. Alle tests die op Q-interactive staan, kunt u digitaal afnemen en scoren. Uiteraard krijgt u enkel toegang tot tests waarvoor u gekwalificeerd bent. Als voorbeeld: bent u een logopedist met kwalificatieniveau A, dan krijgt u geen toegang tot de WISC-V-NL waarvoor kwalificatieniveau B geldt.

> Betalen per subtest
U betaalt per subtest en enkel voor de hoeveelheid die u heeft verbruikt. Voor het gebruik van subtests schaft u credits aan. Deze credits zijn vooraf te kopen of worden 4 keer per jaar achteraf automatisch gefactureerd op basis van uw verbruik. Voor de meeste tests geldt dat 1 credit gelijk staat aan 1 subtest. Bij de CELF-5-NL geldt dat 0,5 credits gelijk staat aan 1 subtest.

> Met één druk op de knop een scorerapport
Als u klaar bent met de testafname en de scores definitief hebt gemaakt, dan kunt u met één druk op de knop een scorerapport downloaden. In dit rapport zijn diverse analyses te vinden inclusief een verslag dat gebruikt kan worden voor de communicatie richting de client of ouders van de client.


Wat heb ik nodig voor een digitale afname?


1. Twee iPads
U heeft in ieder geval 2 iPads nodig voor een digitale afname (deze verkopen wij niet). Q-interactive werkt enkel met iPads om stabiliteit van het platform te waarborgen. U kunt diverse iPads gebruiken zolang deze voldoen aan de technische vereisten.

2. Q-interactive jaarlicentie
Verder heeft u een Q-interactive jaarlicentie nodig. Deze licentie geeft een jaar lang toegang tot alle tests op Q-interactive. De licentie wordt automatisch jaarlijks verlengd tenzij u opzegt.

3. Credits
U heeft credits nodig om subtests af te nemen. Voor de meeste tests geldt dat 1 credit gelijk staat aan 1 subtest. Bij de CELF-5-NL geldt dat 0,5 credits gelijk staat aan 1 subtest. Als standaard optie wordt u automatisch 4 keer per jaar gefactureerd voor de credits die u heeft gebruikt, maar u kunt ook kiezen om vooraf credits aan te schaffen.

4. Testmateriaal
Voor sommige test is extra materiaal nodig. Deze zitten in de starterkits behorend bij de test. Wanneer u deze starterkit koopt, bent u er zeker van dat u alle materialen in huis heeft voor een digitale afname.


blokpatronen q-interactive digitale testafname

Twijfelt u wat u nodig heeft? Per test hebben we een overzicht gemaakt.
Bekijk de benodigdheden per test

De Q Global- en Q Interactive-platforms zijn geaccrediteerd onder de Richtlijn Medische Hulpmiddelen 93/42EC (MDD) van de Europese Unie voor de CE-markering als een Tier 1-medisch hulpmiddel. Ze mogen alleen worden gebruikt door bevoegde en gekwalificeerde behandelaren om te helpen bij het nemen van professionele beslissingen en diagnoses. De accreditatie van Pearson is geldig onder MDD tot mei 2024.