Tips voor de aanschaf van iPadsWelk model kies ik?

Er zijn op dit moment verschillende soorten iPads beschikbaar: iPad, iPad Mini, iPad Pro en iPad Air. Voor Q-interactive geldt dat deze allemaal gebruikt kunnen worden als testleider-iPad. Echter voor de cliënt-iPad geldt dat alleen iPads met een normale schermgrootte geschikt zijn. In het huidige aanbod van Apple is dat alleen de gewone iPad. Klik hier voor alle geschikte iPad-modellen.
Wanneer u nieuwe apparaten aanschaft raden wij u aan het meest recente model te kiezen. Dit zorgt voor de beste ervaring en de langste levensduur.

Handigheidje voor het kiezen van de kleur

iPads zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Omdat er bij Q-interactive gewerkt wordt met een testleider-iPad en een cliënt-iPad is het handig om twee verschillende kleuren (zwart en wit) iPads te hebben zodat u ze makkelijk uit elkaar kunt houden. Heeft u twee identieke iPads? Dan zou u bijvoorbeeld twee verschillende soorten hoezen of stickers kunnen gebruiken om de iPads uit elkaar te houden.

Bescherming

Wij raden aan goede degelijke hoezen te gebruiken om de iPads te beschermen. Tijdens de testafname ligt de cliënt-iPad altijd plat op tafel voor de cliënt. Voor deze iPad hoeft de hoes dus geen standaard te hebben. Voor de testleider-iPad daarentegen is het wel handig als de iPad in een bepaalde hoek gezet kan worden zodat de cliënt niet mee kan kijken op het scherm.
Tijdens de testafname kan geen gebruik worden gemaakt van een toetsenbord. Dit omdat uit onderzoek is gebleken dat dit de client teveel afleid. Het is voor Q-interactive dus niet nodig een hoes met toetsenbord aan te schaffen.

Wifi

Voor Q-interactive moeten de iPads toegang tot internet hebben. Dit om de app te kunnen updaten maar ook om testafnames te kunnen synchroniseren. Toegang tot internet kan via een wifi-netwerk. Er zijn ook iPads die ook de mogelijkheid bieden voor toegang tot internet via een mobiel netwerk, dit noemt men cellular. Een iPad met cellular is niet nodig voor het gebruik van Q-interactive als er een wifi-netwerk beschikbaar is.

Capaciteit

Voor gebruik van Q-interactive raden we een opslagcapaciteit van minimaal 16GB aan. Testafnames (inclusief audio-opnames) worden lokaal opgeslagen op de iPad. Echter is de iPad bij Q-interactive niet bedoeld als plek waar afnamegegevens altijd blijven opgeslagen. Als een afname helemaal is afgerond en u weet zeker dat u niks meer wilt wijzigen dan kunt u de afname verwijderen van de iPad waardoor er weer opslagruimte vrij komt. Afnamegegevens zullen wel altijd bewaard worden in de online beheeromgeving van Q-interactive, hier kan alleen niks meer aangepast worden qua scores en leeftijd van de cliënt.

Als u de iPad ook voor andere doeleinden dan Q-interactive gebruikt dan zou meer opslagcapaciteit eventueel wenselijk kunnen zijn.

Twee verschillende iPads

Heeft u zelf al een iPad en wilt u er een extra aanschaffen, dan maakt het niet uit of deze modellen exact dezelfde zijn. Als de iPads worden ondersteund door Q-interactive, dan werken deze goed samen. In de tabel op deze pagina kunt u zien welke iPads geschikt zijn als testleider- of client-iPad.

Mocht u nog vragen hebben over het aanschaffen van iPads voor Q-interactive? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.