Wat is Q-global?

Q-global is een online scoringsplatform waarmee u na een testafname een rapport kunt genereren. U voert de ruwe scores, van bijvoorbeeld de WISC-V of de Bayley-III-NL, die u verkregen heeft in, welke vervolgens omgezet worden naar geschaalde scores in een overzichtelijke rapportage. Dit platform helpt u met:

  • Het organiseren van informatie

  • Het genereren van scores

  • Het produceren van accurate rapportages

q-global

q-global-laptop

Q-global biedt u meerdere voordelen. Naast het gebruiksgemak, u hoeft namelijk minder handleidingen en formulieren mee te nemen en in te vullen, speelt voornamelijk de efficiëntie een belangrijke rol.

Efficiëntie

Met Q-global wordt alles snel en automatisch gegenereerd

Waar u voorheen zelf alles uit moest rekenen en scores in handleidingen na moest zoeken, gebeurt dit nu automatisch. Hierdoor heeft u meer tijd over voor het interpreteren van verkregen resultaten en van de implicaties hiervan.

Minder naslagwerk nodig

Met Q-global heeft u bij het scoren geen handleidingen nodig

Doordat aan de hand van de ruwe scores alles automatisch berekend en gegenereerd wordt, hoeft u niet continu scores na te zoeken in de handleiding. Dit zorgt ervoor dat u van minder documenten afhankelijk bent en deze niet continu mee hoeft te dragen.

Foutgevoeligheid

Q-global voorkomt menselijke fouten

Het vele nazoekwerk en omscoren gebeurt doorgaans met de grootst mogelijke zorg, maar een menselijke fout is snel gemaakt. Een fout opgetelde score kan gevolgen hebben voor uw cliënt. Middels Q-global is na het invoeren van de ruwe scores alles geautomatiseerd, waardoor menselijke fouten worden voorkomen.


De Q Global- en Q Interactive-platforms zijn geaccrediteerd onder de Richtlijn Medische Hulpmiddelen 93/42EC (MDD) van de Europese Unie voor de CE-markering als een Tier 1-medisch hulpmiddel. Ze mogen alleen worden gebruikt door bevoegde en gekwalificeerde behandelaren om te helpen bij het nemen van professionele beslissingen en diagnoses. De accreditatie van Pearson is geldig onder MDD tot mei 2024.