Two-factor authentication (2FA) bij het inloggen op de digitale platformen Q-interactive en Q-global.

Wat is Two-factor authentication (2FA)?
Two-factor authentication (2FA) is een aanvulling op uw gebruikersnaam en wachtwoord die de bescherming van uw account op Q-interactive en Q-global nog verder verhoogt. Wanneer u inlogt met 2FA, krijgt u een eenmalige code waartoe u alleen toegang hebt.
Het combineren van gebruikersnamen, wachtwoorden en eenmalige codes maakt het veel moeilijker voor onbevoegden om toegang te krijgen tot uw gegevens. U bent waarschijnlijk al in contact gekomen met 2FA via andere diensten zoals internetbankieren en DigiD.

Wat betekent dit voor u als klant? 
Als gebruiker moet u bij het inloggen op Q-Interactive en Q-Global  naast uw gebruikersnaam en wachtwoord  een code invoeren. Deze code kan verstuurd worden via SMS, email of kan gegenereerd worden via de Google Authenticator app (hyperlink).  Het is aan u of uw werkgever welke methode u kiest, maar u moet ten minste één inlogmethode registreren naast uw gebruikersnaam en wachtwoord.

De eerste keer dat u inlogt krijgt u een popup scherm waarmee u de Two-factor authentication kunt activeren.

In onderstaande handleidingen vindt u de stap-voor-stap instructies voor het instellen van Two-factor authentication op Q-interactive en Q-global.

Handleiding Two-factor authentication Q-interactive
Handleiding Two-factor authentication Q-global

Heeft u vragen hierover bekijk ook onze FAQ .