De praktijk van oplossingen

Gevalsbeschrijvingen uit de oplossingsgerichte gesprekstherapie

Auteurs: I.K. Berg & Y. Dolan

De praktijk van oplossingen

Gevalsbeschrijvingen uit de oplossingsgerichte gesprekstherapie

Auteurs: I.K. Berg & Y. Dolan

€ 31,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026517259

De praktijk van oplossingen bevat casuïstiek uit het veld van de oplossingsgerichte therapie. Hulpverleners uit de gehele wereld doen verslag van hun cliënten die erin slagen oplossingen te vinden voor hun moeilijkheden. De oplossingen gaan vaak de fantasie van de hulpverleners te boven. De lezer krijgt een idee van de methodiek van oplossingsgerichte therapie die eerder uitgebreid beschreven werd in het handboek De kracht van oplossingen.
De praktijk van oplossingen is een speelse introductie wat betreft het oplossingsgericht werken en vooral een illustratieve verzameling vertellingen uit de oplossingsgerichte praktijk. Aan de vertaling werkte een negental deskundigen op het gebied van oplossingsgerichte therapie mee.

Vertaling en eindredactie: drs. Herman de Hoogh, Gezondheidspsycholoog (BIG-registratie) en gecertificeerd als Master Solution Focused Therapy; hij is opgeleid door onder anderen Insoo Kim Berg en Steve de Shazer.

Insoo Kim Berg en Yvonne Dolan zijn tevens mede-auteur van:
- De kracht van oplossingen ( ISBN 978 90 265 2269 7 )
- Het spel van oplossingen ( ISBN 978 90 265 1785 3 )

ISBN
978 90 265 1725 9

Jaar van uitgifte
2002

Druk
1e druk

Pagina's
208 pagina’s

A / S / W
W

Doelgroep
Studenten aan de opleidingen psychologie, psychiatrie, maatschappelijk werk, sociaal psychiatrische verpleegkunde, huisartsgeneeskunde en fysiotherapie en mensen die reeds werkzaam zijn in deze sectoren.

Productvragen

Sort by "ASC"/