Solidariteit met de Oekraïense bevolking. Tests beschikbaar in het Oekraïens en Russisch Lees meer.

Digitaal afnemen en scoren

Nieuw in de CELF-5-NL is dat u nu digitaal kunt afnemen en scoren. Met behulp van twee iPads en ons programma Q-interactive kunt u de CELF-5-NL afnemen en scoren. Na afloop van de testafname kan een automatisch rapport gegenereerd worden. Bekijk de video hieronder voor meer informatie over digitaal testen.


Bij de overstap naar digitaal werken heb je geen scoreformulieren, handleiding of stimulusboek meer nodig. Het enige wat je mee hoeft te nemen naar de testafname zijn twee iPads. Eén iPad wordt gebruikt door de testleider voor het geven van instructies, het bedienen van de andere iPad en het vastleggen en scoren van antwoorden. De tweede iPad dient als stimulusboek voor het kind.

De twee iPads staan via Bluetooth met elkaar in verbinding. Dit betekent dat het mogelijk is om de test op elke gewenste locatie af te nemen, zonder dat hiervoor een internetverbinding nodig is. Meer informatie over het platform Q-interactive vindt u hier.

Automatische geluidsopnames voor achteraf scoren

Wanneer u de CELF-5-NL digitaal afneemt is er de mogelijkheid tot het maken van geluidsopnames. Deze opnames worden automatisch gestart en zijn per item terug te luisteren. Zo is er tijdens het testen meer ruimte voor contact met het kind, en kan er naast het antwoord ook gelet worden op bijvoorbeeld attitude en taakgerichtheid.

''Kinderen vinden het geweldig om op de iPad te werken. En ik vind het geweldig dat ik hun antwoorden kan opnemen en later nog eens rustig terug kan luisteren. Zo hoef ik ze bijvoorbeeld niet langer te vragen om hun antwoord telkens opnieuw te herhalen.''

- Logopedist, testleider normeringsonderzoek CELF-5-NL.


De opnamefunctie tijdens een digitale afname

Digitaal scoren

Wanneer je digitaal een test afneemt, scoor je automatisch ook digitaal. Dit gebeurt tijdens de testafname bij ieder item. Eigen observaties kunnen tijdens de afname worden bijgeschreven met een styluspen. De aantekeningen worden automatisch opgeslagen. Het is tevens mogelijk om achteraf te scoren met behulp van de opnamefunctie. Na de testafname kunt u eenvoudig per item het geluidsfragment beluisteren om op uw gemak te kunnen scoren.

Na afloop van het scoren kunnen de resultaten met één druk op de knop worden verzonden naar het EPD. Vanuit hier wordt automatisch een digitaal score rapport gegenereerd. Daarbij komt nog een narratief rapport dat gebruikt kan worden om resultaten op een begrijpelijke manier te delen met ouders of andere zorgprofessionals. 

Benodigdheden

Voor het digitaal afnemen en scoren van de CELF-5-NL is het volgende nodig:

  • Q-interactive jaarlicentie CELF-5-NL Only (1 gebruiker) - artikelnummer 7700.06
  • Q-interactive credits - u ontvangt automatisch vier keer per jaar een factuur voor het aantal verbruikte credits (1 subtest kost 1/2 credit)
  • 2 iPads (verkopen wij niet) - klik hier voor de geschikte modellen


Ga naar de CELF-5-NL productpagina