Begeleiden van hoogbegaafde kinderen op de basisschool

U maakt kennis met de voornaamste internationale concepten en ontwikkelingen op het gebied van kennis over intelligentie en hoogbegaafdheid.

Begeleiden van hoogbegaafde kinderen op de basisschool

U maakt kennis met de voornaamste internationale concepten en ontwikkelingen op het gebied van kennis over intelligentie en hoogbegaafdheid.
Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
€ 230,00
Begeleiden van hoogbegaafde kinderen op de basisschool - 3 december 2020
Locatie: Pearson Benelux B.V., Coengebouw, Kabelweg 37, 1014 BA Amsterdam
Datum: 3 dec. 2020
Duur: totaal 6:00 uren
Art.nr. E3604.00/course:324176_347653
€ 230,00
Begeleiden van hoogbegaafde kinderen op de basisschool - 17 juni 2021
Locatie: Cursus-en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht
Datum: 17 jun. 2021
Duur: totaal 6:00 uren
Art.nr. E3604.00/course:324176_347654
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Wat is hoogbegaafdheid eigenlijk? Wat weten we over cognitie en taal in relatie tot hoogbegaafdheid? Wat wordt er precies getest als er een intelligentietest wordt afgenomen en wat zegt het als er een hoog IQ wordt gemeten? Hoe sluit je als docent/leerkracht aan bij kinderen met een hoge intelligentie? Tijdens deze training worden bovengenoemde vragen beantwoord.

Signalering en mogelijkheden van begeleiding bij hoogbegaafdheid, maar ook het kunnen herkennen van hulpvragen en ondersteuningsmogelijkheden worden belicht. Ook wordt aandacht gegeven aan de groep ‘dubbel bijzonder’, waarmee we doelen op kinderen met kenmerken van begaafdheid en leer- of gedragsproblemen, zintuiglijke verwerkingsproblemen, spraak- en/of taalproblemen of met lees- en/of spellingsproblemen.

Leerdoelen
Na het volgen van de training; heeft u inzicht in wat we onder hoogbegaafdheid verstaan, kunt u de relatie tussen taal en intelligentie beschrijven, weet u wat een intelligentietest meet, kunt u zien wat de hulpvraag van hoogbegaafde leerlingen is, kunt u zien wat u voor hoogbegaafde kinderen kunt betekenen en weet u meer over de complexiteit van begeleiden van dubbel bijzondere kinderen.

Doelgroep
Leerkrachten en docenten uit basis- en middelbaar onderwijs, onderwijsassistenten, intern begeleiders, remedial teachers en andere belangstellenden.

Trainer
Marjolein Coppens

Accreditatie
Aangevraagd bij LBRT.

Inbegrepen in de training
Trainingsmateriaal, koffie/thee en lunch.

Productvragen

Nog geen vragen. Stel als eerste een vraag!