Bayley-III-NL Special Needs Addition

"Voor kinderen met een cognitieve en/of functionele beperking"

bayleyp2De Bayley-III-NL-Special Needs Addition (SNA) is een nieuw onderdeel van de Bayley-III-NL dat is in te zetten bij kinderen met een communicatieve, visuele of fijnmotorische beperking. De Bayley-III-NL-SNA is geen op zichzelf staande test maar een uitbreiding van de complete Bayley-III-NL. De Bayley-III-NL-SNA bestaat uit een handleiding, een scoreformulier en aangepaste spelmaterialen. De testprocedures, iteminstructies en het spelmateriaal van de Bayley-III-NL-SNA zijn aangepast aan de specifieke beperking(en) van het kind.

 

Klik hier om de Bayley-III-NL SNA te kopen

Doelgroep

  • Kinderen met communicatieve beperkingen: kinderen met taal/spraak problemen, met een lichte gehoorbeperking, of kinderen die de Nederlandse taal niet begrijpen. De Bayley-III-NL-SNA is niet geschikt voor dove kinderen.
  • Kinderen met visuele beperkingen, echter niet bij blinde kinderen.
  • Kinderen met een motorische beperking. Opmerking hierbij is: Bij kinderen met beperkingen in de hand- en/ of armmotoriek en/of met beperkingen in de been- en/ of teenmotoriek is het lastig om de Grove Motoriek Schaal af te nemen, alle andere schalen kunnen gewoon afgenomen worden.

 

Aanpassingen

Er zijn Low Motor, Low Vision en Low Verbal aanpassingen, voor kinderen met een fijnmotorische beperking, visuele beperking of een communicatieve beperking. De schalen Cognitie, Taalbegrip en Taalproductie zijn aangepast voor zowel de Low Motor- als de Low Vision-doelgroep. De Low Motor- en Low Vision-accommodaties konden worden samengevoegd in één versie, wat de toepassing van de Bayley-III-NL-SNA mogelijk maakt bij kinderen met een gecombineerde motorische en visuele beperking. Dit is een groot voordeel, omdat de doelgroep van kinderen met motorisch én visuele beperkingen relatief groot is. Voor de schalen Fijne Motoriek en Grove Motoriek kan niet tegemoet worden gekomen aan motorische beperkingen zonder de validiteit van de Motoriekschaal aan te tasten. Daarom is er alleen voor Low Vision-doelgroep een aangepaste versie van de Motoriekschalen ontwikkeld. Voor de Low Verbal versie is enkel een aangepaste versie van de Cognitieschaal ontwikkeld. De Low Verbal versie minimaliseert de talige componenten in de testitems van de Cognitieschaal speciaal voor kinderen met een specifieke spraak-/taalbeperking en stelt ze in staat om hun cognitieve vaardigheden beter te laten zien dan bij het gebruik van de standaardversie. Tevens is er een dynamische testprocedure voor de Cognitieschaal opgenomen in de Bayley-III-NL-SNA. Met deze aanvulling is het mogelijk om de Cognitieschaal op dynamische wijze af te nemen om zo kwalitatieve informatie te verzamelen over de leermogelijkheden van een kind en de hulp die een kind nodig heeft om tot optimale prestatie te komen.

Productpresentatie op Locatie

Wilt u als organisatie alvast meer informatie over de Bayley-III-NL ontvangen? Onze Test Consultants verzorgen gratis vrijblijvende productpresentaties van de Bayley-III-NL op locatie.

Klik hier om u aan te melden

 

De Bayley-III-NL is op 1 november 2014 verschenen . U kunt de Bayley-III-NL en Bayley-III-NL-SNA vanaf nu kopen.

Klik hier om de Bayley-III-NL SNA te kopen

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.