Bayley-III-NL Motoriekschaal - Binnenkort met Vlaamse normen

"Zicht op de motorische ontwikkeling van het jonge kind"

bayleyp1 Speciaal voor kinesisten en ergotherapeuten is het ook in deze editie van de Bayley mogelijk de Motoriekschaal los aan te schaffen. De Motoriekschaal van de Bayley-III-NL is specifiek bedoeld om de ontwikkelingen van de motoriek van het kind te bekijken en bestaat uit een fijnmotorische subtest en een grofmotorische subtest. In het motorische gedeelte van de BSID-II-NL zat alleen grove motoriek. De Motoriekschaal van de Bayley-III-NL geeft dus een completer beeld van de motorische ontwikkeling van het kind. Met behulp van de Motoriekschaal kan de professional in kaart brengen hoe een kind zich ontwikkelt op motorisch gebied en die bevindingen gebruiken om een behandelings-/begeleidingsplan op te stellen. De Vlaamse editie van de Bayley-III-NL Motoriekschaal is in te zetten bij kinderen vanaf 16 dagen tot en met 42 maanden en 15 dagen. De Vlaamse editie met informatie over onderzoek in Vlaanderen verschijnt deze zomer en is nu te bestellen!

 

Klik hier om de Bayley-III-NL Motoriekschaal te kopen

 

Verschillen met de BSID-II-NL-M:

  • Aparte Nederlandse en Vlaamse normen in het online scoringsprogramma of handmatige scoringssupplement
  • De Motoriekschaal bestaat uit de onderdelen Fijne Motoriek en Grove Motoriek
  • Uitgebreid onderzoek naar de betrouwbaarheid en validiteit van het instrument in zowel Nederland als Vlaanderen
  • Vereenvoudigde afnameprocedure, oa. duidelijke instap-, omkeer- en afbreekregels

 

Vlaamse normen

De Vlaamse normering van de Bayley-III-NL is uitgevoerd bij 1028 kinderen. Omdat er sprake was van significante verschillen in de ruwe scores tussen Nederlandse en Vlaamse kinderen zijn er aparte normen voor Nederlandse en aparte normen voor Vlaamse kinderen geconstrueerd.

Scoring

Scoring vindt plaats via het digitale testplatform van Pearson, Q-Global. Op dit platform zijn dagnormen beschikbaar voor de precieze leeftijd van het kind, dit zijn de meest nauwkeurige normen. Scoring is hiermee gemakkelijk (snel en nauwkeurig) en de resultaten zijn direct in een overzichtelijke rapportage beschikbaar.

 

Productpresentatie

Wilt u meer weten over de (Vlaamse editie van de) Bayley-III-NL Motoriekschaal? Volg dan vanachter uw pc een van onze webinars! Deelname is kosteloos.

Inschrijven voor de webinar

 

Koop nu

De Vlaamse editie van de Bayley-III-NL Motoriekschaal verschijnt deze zomer. U kunt vanaf 1 april tot en met 30 juni 2015 de motoriekschaal alvast bestellen. Mis deze kans niet en plaats alvast uw bestelling!

Klik hier om de Bayley-III-NL Motoriekschaal te kopen

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.